Koupit či nekoupit nůž Gerber?

Dílna Gerber vytváří vše, co vám může zpříjemnit nepříjemné. Vše, co vám může zachránit život. Vše, bez čeho by to v přírodě nešlo. Výrobky Gerber jsou vyrobené s přihlédnutím na specifické požadavky konkrétních činností.

Dílna Gerber byla založena v letech 1939 a nalézá se v Portlandu (Oregon, USA). Výrobky této americké dílny neustále slouží myslivcům, hasičům, ale také i armádním zaměstnancům. Veškeré výrobky z dílny Gerber zaručují doživotní fungování a jsou navržené a sestavené v Portlandu. A tu se též většina produkuje. Dílna Gerber se s postupem času propracovala na místo jedné z nejznámějších a nejlepších dílen ve své kategorii.

V sortimentu této dílny objevíme hlavně nespočet nožů, ať už loveckých, armádních, skládacích, s hladkou nebo kombinovanou čepelí, ale taktéž zde objevíme nářadí, doplňkové zboží a svítící baterky.
Nože Gerber se vyrábějí z prakticky nezničitelné nerezové, některé i karbonově upravené, ocele. Je možné vybírat z nožů s vroubkovanou, hladkou nebo kombinovanou čepelí. Vroubkovanou čepel ocení především ti, kteří potřebují přeříznout šňůry či lana, takže například horolezci. Hladké ostří je vhodné například na řezání a krájení. Kombinované ostří je tak nejpraktičtější, protože kombinuje pozitiva obou typů čepelí. Nože Gerber mají tak dobře anatomicky tvarovanou rukojeť, aby zamezily tvorbě puchýřů a otlačenin. Rukojeť je také pokrytá texturovanou pryží, aby nůž neklouzal při řezání. Nože též mnohdy ukrývají na zadní části zabudovanou hlavici z nerezové oceli jako např. u nože Gerber Bear Grylls Ultimate Knife, která se může hodit při zatloukání. U ne všech variant oceníme na bezpečnostním lanku též píšťalku. Noži Gerber lze hravě nasekat dříví, rozdělat oheň (pokud je součástí balení feritová tyčka nebo škrtadlo) a také překvapivě vykopat menší díru do promrzlé země.

Nedílnou součástí u každého nože je nylonové pouzdro, které je často vybaveno diamantovým brouskem a škrtadlem. Toto pouzdro je velmi lehké a odolné, což naznačuje také využití v armádě. Nevznikají na něm ani plísně a obsahuje pokyny pro případ leteckých záchranných prací a instrukce pro přežití. Při koupi nožů Gerber je přidána též kapesní příručku s pokyny, jak reagovat ve složitých chvílích.

Pokud zvažujete pořízení vychytaného nože z dílny Gerber, pečlivě zvažte, k čemu ho budete využívat, zda vám stačí kousek z lacinější, nikoliv však méně kvalitní, kategorie nebo využijete nůž vytvořený s pomocí profesionálů jako např. kapesní nůž Gerber Hinder Rescue. Tento kousek byl doveden k dokonalosti hasiči, a tak má vestavěné i takové vychytávky jako je větší kolík pro svižné vystřelení i v rukavicích, párací háček, zesílený hrot pro roztříštění bezpečnostních skel či zdířka pro jednodušší otevírání kyslíkových bomb. Mezi profesionální nože také řadíme kousky Gerber LMF II Infantry a Gerber LMF II Survival. Produkce zmiňovaných kousků se podřídila požadavkům armádních zaměstnanců v těch nejextrémnějších podmínkách. Např. jimi stáhnete zvířecí kůži, bezpečnostní pásy, díky praktickému vroubkování lze nůž přidělat na větev a vytvořit si tak kopí a dokonce s nimi rozbijete i tvrdé plexisklo v helikoptéře.

V roce 2011 se stal nejvíce nakupovaným nožem na světě kousek Gerber Bear Grylls Ultimate Knife, zviditelněný reklamní kampaní Beara Gryllse, který se vryl do paměti jako velmi schopný dobrodruh a expert na přežití i v těch nejextrémnějších podmínkách na televizním programu Discovery. Do této kategorie se řadí taktéž kousek s odolným ostřím Ultimate Pro Geber Bear Grylls. S tímto modelem zdoláte skoro vše, od řezání dřeva, přes připravení ohně, až po kuchání pstruha.

Neustále zvažujete, který nůž z dílny Gerber si koupit? Jasné je jedno: Žádný z nich vás jistě nezklame!

Koupit či nekoupit nůž Gerber? Adresa : http://www.top-armyshop.cz/default.aspx
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: kempování, outdoor, volný čas, turistika, táboření, vybavení
Uloženo: 31.07.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde