Dobré tipy na letní nebo zimní dovolenou

Pro milovníky zimních sportů jsou tu pěkně popsaná alpská letoviska, např. Sv. Mořic ve švýcarských Alpách nebo třeba Chamonix a Briançon ve francouzských Alpách. Uvidíte, kde mají jaké sjezdovky, zázemí pro jiné zimní sporty, např. snowboarding, bruslení, běžecké stopy a dokonce i curling.
Kdo touží po poznání vzdálenějších krajů, může se zajet podívat do Finska, konkrétně do laponské Ounasvaary, kde mají kromě dobrých sjezdovek také pěknou 203 m dlouhou sáňkařskou dráhu, 5 slalomových svahů, 3 lyžařské můstky a k tomu navíc 100 km lyžařských tratí zasněženou panenskou přírodou.
Zajímavé je i přenocování v iglú se skleněnou střechou. Cítíte to zvláštní propojení mezi vámi a přírodou. Usínáte pod hvězdami v okolí ztepilých smrků a možná budete mít štěstí i na polární duhově mihotající se polární záři.
Kdo má však raději slunce a teplo, určitě si také vybere a to z mnoha jižních destinací: od Španělska, Itálie, Chorvatska, Bulharska i Řecka a spojí svou dovolenou navíc s poznáváním místní kultury, ať se jedná o minojskou kulturu na Krétě nebo prohlídku fascinujících pozůstatků z prehistorického období na Menorce, např. navety (pohřební komory) v Rafal Rubí, taula (megalitiský stůl) v Torralba d´en Salort a další.
Samozřejmě na těchto stránkách najdete i tipy na kilometry dlouhé písčité pláže s dobrým zázemím pro vodní sporty nebo i tipy na tiché chráněné zátoky.

Dobré tipy na letní nebo zimní dovolenou Adresa : http://www.superlevnadovolena.cz
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: dovolená na horách, dovolená u moře, lyžařská střediska, přímořská letoviska, zi
Uloženo: 07.11.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde