Ubytovanie Vysoké Tatry

Náš Penzion Oáza v Štrbě Vás vítá. Apartmánový dům je situován v obci Štrba na úpatí Vysokých Tater. Charakteristika Penzionu Oáza: tři kompletně zařízené apartmány se samostatnými vchody, kuchyní, obývacím pokojem, ložnicí a sociální částí.

Rozloha dvou zrcadlových apartmánů je 55 metrů Švorcová. Rozloha třetího apartmánu je 45 metrů štvorcových.Na požádání je k dispozici barevný TV přijímač napojen na obecní kabelový rozvod, plynové ústřední topení, před domem se nachází parkoviště a hřiště, obchod s potravinami je vzdálen asi 70 metrů od domu.
První zmínky o obci pocházejí z roku 1280. Původ názvu Štrba nebyl zatím objasněn, nejstarší název Czorba zřejmě souvisí s její polohou - štěrbinou mezi Vysokými a Nízkými Tatrami.

Počátky obce jsou spjaty s působením šlechtice Bohumíra a jeho tři syny - tří rodů Bany, Smerčány a Szentiványi. Symbolicky jsou vyjádřeny iv erbu obce jako tři hvězdy. Dominantou erbu je šikmý svätoodrejský kříž a Kristův kříž, které drží ruka světce. V katastru obce se zachovaly i dokumenty a vykopávky ze zaniklé středověké osady Hrachovisko a Šoldov, kamenný kříž z roku 1667, který svědčí o řemeslné vyspělosti našich předků. Vykopávkami se potvrdilo naleziště s více než 50-ti objekty, což tehdy představovalo velkou osadu.

Ubytovanie Vysoké Tatry Adresa : http://www.ubytovanievysoketatry.net/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Ubytování Vysoké Tatry
Uloženo: 12.05.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde