Plus dovolena

Dovolená u Jaderského Moře se většině lidí pojí s Itálií. Zatím co krásné pláže, zříceniny z dávných dob a jiné turistické atrakce čekají na Vás také na druhé straně Jadranu - v Chorvatsku. A to dokonce za nižší cenu.
Levněji neznamená hůře. V roce 2009 se o tom přesvědčilo skoro 11 miliónů turistů, právě tolik jich navštívilo Chorvatsko.
Největší oblibě se těší západní část země - poloostrov Istrie a Dalmácie a ostrovy. Chorvatsko má více než 1000 ostrovů a ostrůvků (v některých průvodcích se uvádí, že přesně 1185), ale obydlených je méně než 70. Návštěva Chorvatska to je také možnost zvýšení kulinářských zkušeností. Ze specialit (pří)mořské kuchyně můžeme doporučit ovčí sýr (paski sir) z ostrova Pag, sušenou, a pak uzenou šunku (prsut) a dalmátský guláš s haluškami (pašticada). Při návštěvě Slavonie, můžete ochutnat kulen (druh vepřové klobásy) nebo fiš paprikaš (pikantní rybí guláš). Milovníci alkoholických nápojů znají určitě rakijí, jejíž obsah alkoholu je v rozmezí od 40 do 60%. Je považována za národní nápoj Chorvatů, ale každý jihoslovanský národ ji považuje za svůj. Trochu slabší (33-40%) je likér maraschino, vyráběný v Dalmácií.

Srdečně Vás zveme!
Plus dovolena Adresa : http://www.plusdovolena.cz
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Chorvatsko, moře, dovolená, slevy, děti, jadran, koupání, pláž, Černá hora, aute
Uloženo: 21.10.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde