Korálové útesy

O korálových útesech určitě každý někdy slyšel. Jedná se o podmořský útvar složený z korálů. Vytvářejí se většinou v tropických oblastech. Vyskytuje se zde velké množství ryb a podmořských živočichů. Není proto žádný div, že korálové útesy jsou velmi oblíbenými místy pro potápění.
Jsou zde k vidění různé druhy ryb, které jsou svou barevností pastvou pro oči, další podmořští živočichové, které jste mohli vidět pouze v naučných filmech nebo knížkách. Mezi jedny z nejvyhledávanějších korálových útesů na světě patří Maledivy. Maledivy tvoří souostroví cca 1192 ostrovů a ostrůvků, které jsou obklopeny korálovými útesy. Uchvátí Vás hejna ryb, korálové útesy, manty, želvy, rejnoci, žraloci a mnoho dalších vodních živočichů a rostlin. Najdete zde dobře vybavené potápěčské školy, kde je Vám k dispozici kvalifikovaný personál. Veškeré potápěčské příslušenství i vybavení na šnorchlování si můžete za poplatek zapůjčit. Na Maledivách jsou 2 dekopresní komory a to na atolu Kaafu a Ari Atoll.

Pokud patříte mezi příznivce potápění nebo šnorchlování a chcete si prohlédnout opravdu to nejkrásnější co můžete pod vodou spatřit, určitě se na Maledivy vydejte.
Korálové útesy Adresa : http://www.unitravelgroup.com/destinace/maledivy.html
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: maledivy
Uloženo: 23.09.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde