Ostrov Mauricius

Kdo z nás by nechtěl žít v ráji. Být obklopen nádhernou přírodou, průzračným mořem s jemně písčitými plážemi a slunečným počasím po celý rok. Málokdo z nás má takové štěstí na takovém místě žít. Možnost se do takové destinace podívat je ale v současné době velká. Vydejte se na dovolenou snů do ráje jménem Mauricius.

Mauricius je ostrov ležící v Indickém oceánu východně od Madagaskaru. Je součástí souostroví Maskarény, které zahrnuje další dva ostrovy, Rodrigues a Reunion. Ostrov Mauricius je z těchto ostrovů nejstarší.

Většina obyvatelstva je Indického původu. Zbytek jsou lidé, kteří přicestovali z Afriky, Evropy nebo Asie. Mauricius je tak jedním z míst, kde se mísí mnoho národnostních etnik a náboženství. Domluvíte se zde anglicky nebo francouzsky.

Turistům Mauricius nabízí mnoho aktivit. Pláže s jemným bílým i zlatým pískem, průzračnou vodu, zeleň pralesů, krátery a vodopády, exotické druhy ptactva či opice, pod vodou pak mnoho druhů ryb a korálů. Hlavní město má k dispozici muzeum, kde se dozvíte veškeré informace o historii ostrova. Milovníci rostlin mohou navštívit botanickou zahradu Sir Seewoosagur Ramgoolam v Pamplemousses, kde byla také postavena první továrna na zpracování cukrové třtiny na ostrově. Ve městě Moka se nacházejí dvě zajímavé historické stavby – La Réduit a Eureka – pečlivě zrekonstruované domy. Světový unikát nabízí i oblast Chamarel. Tento přírodní úkaz je vulkanického původu.

Na Mauricius se můžete vydat celoročně. Stačí mít zajištěné ubytování, platný pas a zpáteční letenku. Počasí je zde velmi příjemné po celý rok s teplotami 25 – 35°C.
Ostrov Mauricius Adresa : http://www.unitravelgroup.com/destinace/mauricius.html
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: mauritius
Uloženo: 23.09.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde