Dalekohledy

Dalekohledů máme obrovské množství, záleží na tom, kam, na co a k jakým účelům je chceme využívat. Podle toho je také snadno rozdělujeme na turistické, klasické, pro myslivost, jachting, divadelní kukátka, pozorovací, střelecké či kapesní nebo s velkým přiblížením. Těch rozdělení máme opravdu spoustu a do každé kategorie spadá několik těchto optických přibližovadel. Dalekohled se může stát jako velmi vhodným dárkem.
Naše společnost Jiří Krška byla založena roku 1991 jako fotografická firma specializující se na technickou, uměleckou a reportážní fotografii a na fotografické služby. V té době už ale začal být veliký zájem o radu při výběru fotografických přístrojů a následně o jejich prodej. Ceny dalekohledů jsou velmi různorodé, neboť nalezneme dalekohled za několik stovek korun, ale zároveň dalekohled, za který zaplatíme několik desítek tisíc. Ceny se ovšem liší hlavně z důvodu rozdílů průměru objektivu a zvětšení. Jsou to důležité parametry, ovlivňující jak jas, šířku a hloubku zorného pole, tak i detaile obrazu, který vidíte.

Při výběru je třeba vzít v úvahu fyzikální zákonitosti optické soustavy dalekohledu:
- čím větší zvětšení, tím menší zorné pole má
- čím větší světelnost a větší zorné pole, tím větší průměr objektivu musí mít dalekohled - a naopak, čím je dalekohled kompaktnější, tím menší bude mít průměr objektivů, což zase ovlivňuje kvalitu obrazu

Dalekohledy Adresa : http://www.dalekohled.eu
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: dalekohledy, dalekohled
Uloženo: 23.09.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde