Cyklistická přilba a jiné doplňky

Cyklistická přilba
Jako první věc si tedy pořiďte kvalitní cyklistickou helmu, která vás ochrání při nečekaném pádu z kola. Všechny cyklistické helmy musí měly splňovat určitá bezpečnostní kritéria. Musí být dostatečně pevné a pružné, aby zredukovaly náraz na minimum. Proto každá helma na kolo musí nejdříve projít atestací. Nakupujte tedy pouze atestované cyklistické přilby. Přilbu na kolo vybírejte tak, aby vám na hlavě perfektně seděla. Přilba vám musí na hlavě pevně držet, nesmí vás nikde tlačit a musí být pohodlná. Jinak pro vás bude samotná cyklo jízda hotovým utrpením a ne zábavou. Pokud chcete vědět, zda vám nebude přilba velká, změřte si obvod hlavy. Cyklistické helmy jsou totiž rozřazeny podle velikostí právě podle tohoto kritéria. Aby vás helma netlačila, je třeba se pozorně zaměřit i na to, jak je helma vystlaná měkkým materiálem. Výstelka by se měla dát také odejmou, abyste ji mohli čas od času vyprat. Sledujte také hmotnost helmy. Čím lehčí je materiál, tím lépe se vám bude cyklistická helma nosit.

Na dlouhé cesty s sebou musíte brát velké množství věcí. Proto nezapomeňte na batohy, láhve či nářadí na kolo sloužící k opravě cyklistického kola. Cyklo-doplňky či příslušenství na kolo musíte mít prostě také.

Příslušenství na kolo

Pro dlouhé cesty budete potřebovat také cyklobatohy, do kterých si uložíte nápoje, potraviny, brašny s nářadím a oblečení. Brašny na kolo se liší podle toho, kam je chcete umístit. Některé brašny na kolo lze umístit pod sedlo, jiné brašny lze umístit na nosič před řídítky a tak dále. Speciálním typem batohu je takzvaný batoh CamelBag (firma CamelBak je původním autorem vaků na vodu, tento název postupně zdomácněl na CamelBag). CamelBag vám umožní pít bez toho, aniž byste museli sahat pro láhev s pitím. Jedná se o vak na vodu, ze kterého vede hadička, pomocí níž můžete pohodlně pít. CamelBagy využívají zejména sportovci, kteří si chtějí ušetřit cenné sekundy.

Mezi velice důležité cyklistické příslušenství patří také držák na láhev na kolo. A samotná láhev na kolo, bez které se při dlouhých cestách neobejdete. Pokud plánujete vyrazit na kole do deštivého počasí, nezapomeňte na blatníky na kolo.

Tachometry a sporttestery

Pro sportovně založené či nadměrně soutěživé jedince jsou na trhu k dispozici tachometry. Tachometry vám změří ujetou vzdálenost, aktuální rychlost a další nezbytné údaje, které vám pomohou zlepšit přehled o vaší jízdě. Dalším nezbytným doplňkem každého vášnivého cyklisty, jsou sporttestery. Sporttestery mohou sloužit jako počítadlo kalorií, mohou vás upozornit na to, jakmile dosáhnete určité tepové frekvence, kterou jste si před jízdou nastavili. Sporttestery vám měří také průměrný puls.

Mezi nepostradatelné cyklo nářadí lze řadit pumpičky na kolo, imbusové a kónusové klíče na odtažení či utažení šroubů. Nejméně místa v brašně vám ale bude zaujímat univerzální imbusový klíč na kolo. Stejně tak důležité jsou i náhradní brzdy. Všechny tyto nástroje by měl obsahovat váš vak či brašna na kolo. Chcete vyrazit na kolo, ale nemůžete, protože se bojíte nechat své dítě doma samotné? Vezměte jej s sebou na cesty. Postačí vám k tomu přívěsný vozík na kolo. Přívěsné vozíky na kolo si můžete zapřáhnou za vaše silniční kolo a můžete se vydat s dítětem na společnou cestu. Přívěsný vozík může být buď jednomístný nebo dvojmístný. Uvnitř na dítě čeká pohodlná sedačka. Přívěsné vozíky jsou vybaveny krytem proti hmyzu rolovatelným PVC potahem. Vaše dítě tak nebude obtěžovat ani všudypřítomný hmyz a ani nevyzpytatelné počasí. O jeho bezpečí se spolehlivě postarají bezpečnostní pásy. Aby byla zaručena maximální ochrana vašeho dítěte, je celý podvozek vyroben z velice odolné oceli. Z obou stran je vozík navíc chráněn robustními nátrazníky. Bezpečnost pro vaše dítě je tak maximálně zaručena.

Světla na kolo

V neposlední řadě - nezapomeňte na to, že musíte být na silnici dobře vidět. Ve vaší výbavě by neměly chybět reflexní vesty a samolepky, blikačky na zadní části kola a také na kvalitní světla na kolo, které vám budou osvětlovat cestu před vámi.
Cyklistická přilba a jiné doplňky Adresa : http://cyklisticke-prilby.hledejceny.cz/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Cyklistická přilba, přilby, Příslušenství na kolo, Tachometry, Světla na kolo
Uloženo: 06.05.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 5
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde