SKIATHOS A SCENÉRIE MUZIKÁLU MAMMA MIA

Greece-Tours.cz zajišťuje zájezdy do Řecka a na řecké ostrovy spolehlivě již od roku 1990. Chcete si užít letní dovolenou plnou pohody a slunce v dosahu necelých tří hodin letu? Pak je pro vás dovolená Řecko to nejlepší volbou. Zájezdy do Řecka nabízí spolehlivě již od roku 1990 cestovní kancelář GREECE TOURS.
Dovolená Skiathos
Ostrov Skiathos s dlouhými zlatavými plážemi v kontrastu se zalesněnými kopci se na počátku sedmdesátých let stal exkluzivním místem pro dovolenou mezinárodní smetánky. Díky tomu je na ostrově Skiathos poměrně dobrá infrastruktura s upravenými cestami. Řecký ostrov Skiathos, jen 4 kilometry vzdálený od jihovýchodního výběžku poloostrova Magnesia na řecké pevnině, je součástí souostroví Severní Sporady. Dovolená Skiathos to je pobřeží s dobře udržovanými romantickými plážemi. Většina pláží ostrova Skiathos je díky pozvolnému vstupu do vody vhodná i pro děti a seniory a řada z nich poskytuje možnosti provozování vodních sportů včetně center výuky potápění.
Hlavní město ostrova Skiathos - Chora
Hlavním městem, přístavem a správním střediskem ostrova je město Skiathos - Chora, vystavěné kaskádovitě z bílých domků s červenými střechami nad přírodním zálivem. Je propletené labyrintem uliček s kvetoucími keři a mnoha tavernami, obchůdky a kavárnami. Malebný přístav města Skiathos poskytl ideální romantické kulisy pro scény filmového muzikálu Mamma Mia.
Skiathos – pláž Koukounaries
Velký záliv s nádhernou pláží zařazovanou mezi nejkrásnější ve Středomoří. Nachází se na jihozápadě ostrova Skiathos, asi 13 kilometrů od hlavního města ostrova. Pláž Koukounaries je tvořena jemným pískem se zlatavými odlesky a má pozvolný vstup do moře. Ohraničují ji piniové háje, podle nichž je pojmenována. Kromě příjemné relaxace se tu můžete věnovat spoustě vodních sportů. Pobřeží lemují denní bary, taverny a obchůdky se sezonním zbožím.

Proč navštívit právě Skiathos ?
Ostrov Skiathos s rozlohou 61 km2 je poměrně malý, silnice spojující letiště na severovýchodě ostrova s jižním pobřežím měří pouze 17 kilometrů. Jeho pobřeží nabízí svým návštěvníkům především relaxaci na nádherných plážích s tyrkysově modrou vodou a krásnými přírodními scenériemi. Na ostrově Skiathos jsou jak známé velké kosmopolitní pláže plné vyhlášených barů otevřených až do časného rána, tak i malé klidné zálivy pro relaxaci v pohodě. Největší pláže od západu po jižní pobřeží jsou Agia Eleni, Banana beach, Koukounaries, Troulos, Agia Paraskevi, Kanapista beach, Achladies a Megali Amos poblíž hlavního města. Ze Skiathosu lze podnikat lodní výlety na pevninu nebo na nejbližší ostrovy - především Skopelos, ale i na menší ostrůvky u jihovýchodního pobřeží Argos, Tsugrias, Aspronissi nebo Marangos. Vnitrozemí ostrova Skopelos s hustou vegetací převážně borovicových lesů a olivovníků si zachovalo pěknou panenskou přírodu.

SKIATHOS A SCENÉRIE MUZIKÁLU MAMMA MIA Adresa : http://www.greece-tours.cz/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: GREECE TOURS, Dovolená Skiathos, Pláž Koukounaries
Uloženo: 19.03.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde