SAMOS OSTROV PYTHAGORŮV

Dovolená Řecko, to může být také pobyt na zeleném ostrově Samos,kde najdete pohodu a klid k relaxaci. Ostrov Samos s borovicovými lesy a olivovými háji patří do souostroví Sporady ve východní části Egejského moře. Samos nabízí téměř panenskou přírodu, nádherné přírodní scenérie, pláže s tyrkysově modrou průzračnou vodou a hornatou krajinu s jedním z nejvyšších vrcholů Egejského moře - Kerkisem, který se vypíná do výše 1434 metrů.

Dovolená Samos

Ostrov Samos nabízí vynikající podmínky pro pěší turistiku i pro cyklisty a celkově má ideální podmínky pro pobytové zájezdy klientů všech generací. Zajímavostí je chráněné území Seitani na severozápadě ostrova Samos s biotopem středomořských tuleňů. Přívětiví ostrované, známí svou pohostinností, stále dodržují místní tradice včetně pěstování vinné révy. Ze Samosu lze podnikat lodní výlety k poznání okolních ostrovů – Ikarie, Patmosu, Chiosu nebo Fourni.

Letoviska na Samosu

Na Samosu najdete půvabná letoviska Votsalakia, Karlovassi, Kerveli, Pythagorio nebo Kokkari, které je rájem surfařů. Votsalakia se nachází okolo širokého zálivu Marathokampos a je vhodná zejména pro rodiny s dětmi. Krásy klidného zálivu ostrova Samos s písečnými a oblázkovými plážemi a pozvolným vstupem do vody jsou objevovány v posledních letech, a tak tu dosud nejsou žádné velké hotelové komplexy ani rušná letoviska.
Karlovassi na severním pobřeží ostrova Samos má pěknou pobřežní promenádu, podél níž jsou vystavěné pěkné hotely a taverny.
Kerveli - malé klidné letovisko v zalesněném zálivu na východním pobřeží ostrova Samos, na dohled od tureckého pobřeží. Nabízí krásné přírodní scenérie a oblázkovou pláž s tyrkysovým mořem, kde jsou vynikající podmínky pro potápění.
Pythagorio je jedním z nejoblíbenějších letovisek na jihovýchodním pobřeží ostrova Samos.
V malé zátoce vznikla promenáda s řadou kaváren, taveren a barů k posezení s výhledem na moře. Romantické úzké uličky dokreslují ostrovní atmosféru.

Ostrov Samos - historie

Na ostrově, posetém zbytky antických památek, si ale přijdou na své i milovníci historie.
Samos s rozlohou 476 km2 má bohatou historii, podle archeologických výzkumů byl osídlen již v druhém tisíciletí př.n.l., podle mytologie se na ostrově narodila sama bohyně Héra.
Největší rozvoj Samosu nastal okolo roku 550 př.n.l. za vlády ctižádostivého tyrana Polykrata. Ostrov je známý také jako rodiště geniálního řeckého matematika a filosofa Pythagora. Prožijte si pohodovou letní dovolenou u moře s Greece-Tours.cz a užijte si dny plné relaxu a pohody.


SAMOS OSTROV PYTHAGORŮV Adresa : http://WWW.GREECE-TOURS.CZ/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Dovolená Řecko, Ostrov Samos, výlety
Uloženo: 18.03.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde