DOVOLENÁ RHODOS LÉTO NA OSTROVĚ SLUNCE

Dovolená Rhodos to jsou dny plné slunce, které si můžete vychutnávat na rozlehlých písčitých nebo smíšených plážích s pozvolnými vstupy do moře, vhodnými především pro rodiny s dětmi. Ostrov slunce, jak je také Rhodos nazýván, je ideálním místem nejen pro rodinnou dovolenou ale pro relaxaci klientů všech generací.
Rhodos – aktivní dovolená
Nádherné pláže ostrova jsou jako stvořené pro vodní sporty. Na vodní lyžování se využívá spíše východní pobřeží ostrova Rhodos, protože v těchto místech je klidnější moře. Pokud je ale moře relativně klidné, lze provozovat vodní lyžování i u západního pobřeží.
V posledních letech získává čím dál větší popularitu windsurfing. Surfy se dají bez problémů pronajmout na téměř jakékoliv pláži na Rhodosu, nebo i ve městě. Začátečníkům se doporučuje východní pobřeží, zkušeným surfařům zase pobřeží západní, rájem surfařů je Prasonisi na nejjižnějším výběžku ostrova Rhodos.
Na plavbu plachetnicí se nejlépe hodí období od dubna do října. Plachetnice, ale třeba i motorové čluny si lze pronajmout například v přístavu Mandraki.
Lovení ryb pomocí harpuny je na ostrově Rhodos povoleno osobám starším 18 let. Sice nepotřebujete zvláštní povolení, ale je třeba dodržet několik pravidel: není povoleno lovit v blízkosti koupajících se osob a není povoleno používat kyslíkové masky.
Pro potápění se můžete vydat do krásné oblasti Kallithea s podmořskými jeskyněmi, každé ráno také vyplouvá z přístavu Mandraki člun potápěčské školy.
Dovolenou Rhodos můžete ideálně spojit s cyklistikou po svažité krajině. V blízkosti Afandu se nachází také 18ti jamkové golfové hřiště, kde naleznete klid po skvělém dni u moře.
Noční život na Rhodu
Historické památky, krásné pláže a sporty nejsou ale vším, co dovolená Rhodos může nabídnout. Vyzkoušejte také řeckou kuchyni, místní rhodské víno a vychutnejte si posezení v přátelském prostředí taveren a restaurací.
Noční život je neoddělitelnou součástí řecké kultury. Na ostrově je řada vyhlášených diskoték taneční ch klubů a nočních podniků s živou řeckou lidovou hudbou. Divadlo Starého města nabízí představení tradičních tanců a antických tragédií. Na Rhodosu nechybí ani kasino, kde si můžete zahrát ruletu, black jack, chemin de fer, nebo vyzkoušet hrací automaty. Na Rhodos se můžete vypravit například s cestovní kanceláří Greece-Tours. cz.
GREECE TOURS byla založena již na jaře roku 1990 a od počátku se specializuje na Řecko – jeho přírodní krásy, historii a kulturu. Více informací naleznete na jejich stránkách www.greece-tours.cz .

DOVOLENÁ RHODOS LÉTO NA OSTROVĚ SLUNCE Adresa : http://www.greece-tours.cz/recko/rhodos/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Dovolená Rhodos , 18ti jamkové golfové hřiště, GREECE TOURS
Uloženo: 18.03.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde