GREECE TOURS a vaše dovolená na ostrově

Hledáte místo, kam se vydáte o letošních prázdninách? Chcete prožít nezapomenutelnou a pohodovou dovolenou? Chcete si na letní dovolené užívat vodní radovánky, surfovat a věnovat se dalším méně známým vodním sportům? Pak právě pro Vás tu je dovolená v Řecku na ostrově Lefkada.

Dovolená Lefkada

Jónský ostrov Lefkada, nacházející se mezi ostrovy Korfu a Kefalonia, je s rozlohou 303 km2 poměrně malý. Jeho 115 kilometrů dlouhé, nádherně členité pobřeží však nabízí ty nejkrásnější pláže v Řecku. Název ostrova Lefkada je odvozen od bílé skály Lefkatasu - lefkos je řecky bílý, na nejjižnějším výběžku ostrova. Ostrov Lefkada má nevšední rozmanitou krajinu.

Proč navštívit ostrov Lefkada?

Kvůli neopakovatelné atmosféře ostrovního světa, jedinečným přírodním scenériím a kouzelným, přesto nepřeplněným plážím. Ostrov Lefkada je doslova rájem pro milovníky vodních sportů a nabízí nejvyhlášenější místa vhodná pro výuku a provozování windsurfingu, kiteboardingu i paraglidingu. Ideální podmínky nabízí ostrov Lefkada i pro cyklistiku.

Dovolená Lefkada - pláže

Impozantní pozadí dlouhých pláží vytváří mohutné pobřeží ostrova Lefkada, rozčleněné mohutnými vápencovými útesy. Některé pláže jsou kvůli vysokým útesům obtížněji dostupné, ale právě vápencové dno dodává moři neopakovatelné tyrkysové zabarvení. Vyhlášené pláže na západním pobřeží ostrova Lefkada tvoří téměř bílý písek nebo oblázky, působivé barevné kontrasty svou krásou ohromí každého návštěvníka. Mezi nejznámější patří zátoka s nevšední krásou - Porto Katsiki, jejíž fotografie zdobí titulní stránky časopisů a která je právem opakovaně zařazována mezi nejkrásnější pláže na světě.

Ostrov Lefkada – lodní výlety na okolní ostrovy


Z přístavů v Nidri a Vassiliki se také můžete vydat za poznáním okolních ostrovů jako Odysseova Ithaka, Onassisův Skorpios, ostrov Kefalonia a menší méně známé ostrůvky jako je Meganissi.

Dovolená v Řecku

Dopřejte si dovolenou v Řecku s cestovní kanceláří GREECE TOURS a zažijte pohodovou atmosféru s nádhernými scenériemi, které poskytují skvělé podmínky pro klidnou dovolenou klientů všech generací pod řeckým sluncem.

GREECE TOURS a vaše dovolená na ostrově Adresa : http://www.greece-tours.cz/recko/lefkada/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Lefkada, windsurfingu, GREECE TOURS
Uloženo: 17.03.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde