KEFALONIA – ostrov přírodních krás

KEFALONIA – ostrov přírodních krás

Pokud ještě nejste rozhodnuti kam na letní dovolenou v roce 2011, pak Řecko je vhodnou volbou hned z několika důvodů. Prvním je relativní blízkost, dalším důvodem jsou příznivé ceny a v neposlední řadě jsou zde překrásné pláže a moře. Cestovní kancelář GREECE TOURS pro vaši dovolenou v Řecku připravila letecké zájezdy na řadu malebných řeckých ostrovů.

V posledních letech je stále častějším cílem pobytových zájezdů ostrov Kefalonia, který je s rozlohou 782 km2 největším ostrovem Jónského souostroví. Dovolená Kefalonia to je nádherná krajina, plná kontrastů. Hory porostlé zelenou vegetací, olivové háje a půvabné mořské zátoky s křišťálově čistým mořem vytváří neuvěřitelně proměnlivé přírodní scenérie. Mezi nejznámější letoviska ostrova Kefalonia patří Fiskardo a Lixouri s vynikajícími podmínkami pro vodní sporty.

Dovolená Kefalonia – zajímavosti


Nejvyšší hora ostrova Kefalonia Mega Soros, s výškou přes 1 600 metrů je bezkonkurenčně nejvyšším vrcholem v Jónském moři. Je součástí řeckého Národního parku Aenos s hustými lesy, kde se vyskytuje jedinečná kefalonská jedle. Přírodní pozoruhodností ostrova Kefalonia jsou jeskyně a podzemní jezera, některá přístupná i turistům.

Příroda na ostrově Kefalonia


Velký zelený ostrov plný pestrých květin nabízí kromě známých tyrkysově zabarvených pláží také členité pobřeží, kde najdete malé zátoky pro nerušenou relaxaci v soukromí. Příroda na ostrově Kefalonia je skutečně nádherná, místy divoká až nespoutaná.

Myrtos – nejznámější pláž ostrova Kefalonia

Známou scenérií je ostrova Kefalonia je kouzelná zátoka Myrtos, která patří k nejfotografovanějším místům v Řecku. Pláž v přírodním zálivu na severozápadě ostrova nechybí v žádném turistickém průvodci věnovaném Jónským ostrovům. Právem je také opakovaně zařazována mezi nejkrásnější místa nejen ostrova Kefalonia a Řecka, ale i v celého Středomoří. Bohatá zeleň, bílé oblázky a křišťálově čisté moře vytváří nádhernou paletu barev, proměnlivou během celého dne, od časného rána až po západ slunce.

Historie ostrova Kefalonia


Podle mytologie získal ostrov jméno po slavném vojevůdci a bojovníkovi Kefalosovi, mnohem pravděpodobnější je však pojmenování odvozené od řeckého slova kefali, které znamená hlava. Ostrov Kefalonia skutečně býval správním centrem oblasti této části Řecka a to jak díky své geografické poloze, tak i vzhledem ke své velikosti.

KEFALONIA – ostrov přírodních krás Adresa : http://www.greece-tours.cz/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: GREECE TOURS, Dovolená Kefalonia , ostrova Kefalonia
Uloženo: 17.03.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 2
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde