S Beck Reisen v zimě do Egypta

Pobyt trvá přes Štědrý den až do pondělí 27. prosince. Všechny zatím uskutečněné cesty do Egypta proběhly ke spokojenosti turistů, kteří se s Beck Reisen vydali.

Průměrná teplota v Egyptě v prosinci je 25 stupňů celsia. Oproti nejteplejšímu červnu (42 stupňů celsia) je to pravá egyptská zima. Proti prosincovým teplotám v České republice je to ráj. Slunce v Egyptě svítí v prosinci deset hodin.

V ceně zájezdu je let tam a zpět s renomovanou leteckou společností. Přivítání českým delegátem na letišti v Luxoru, přeprava autobusem z letiště na loď. Sedmkrát přenocování na palubě luxusní čtyřhvězdičkové lodi. Plavba lodí po Nilu. Služby českého delegáta v průběhu plavby a sedmkrát snídaně. Je možnost dokoupení plné penze (7× oběd a 7 večeře za 1 999 korun na osobu).

Beck Reisen EgyptFakultativně je možné přikoupit výlety: Údolí králů, Memnonovy kolosy, Edfu a Horův chrám, ostrov Philae a chrám bohyně Isis, chrám Faraona Ramsese II.

Do celkové ceny, která je 24 499 korun na osobu ve dvoulůžkovém pokoji.

Beck Reisen létá do Egypta od října letošního roku a bude i příští rok 2011. Každý týden je v místě od cestovní kanceláře Beck Reisen 350 turistů ze Slovenska, Maďarska a České republiky. Do jednoho letadla z Prahy se vejde 189 turistů.
Důležité informace

Pro vstup do Egypta je zapotřebí cestovní pas, který je platný minimálně dalších šest měsíců. Elektřina a zásuvky jsou stejné jako v České republice, není tedy třeba adaptér. Oproti našemu středoevropskému času je v Egyptě o hodinu více, stejně jako například v Londýně. Státním náboženstvím je Islám, který vyznává devadesát procent obyvatel. Úředním jazykem je Arabština, ale velmi rozšířen je anglický jazyk. Egypt je velká země, žije zde 75 milionů obyvatel, z toho 18 milionů přímo v hlavním městě Káhiře. Místní měnou je Egyptské libra.
O Egyptě

Až budete obdivovat tajemné chrámy a zákoutí starého Egypta, věřte, že ti, kteří je stavěli, neměli nic společného se současnými obyvateli této země. Podél úrodného Nilu se nejprve začali usazovat Núbijci a další kmeny, ze kterých posléze vznikla svébytná civilizace organizující se do státních celků – Království Horního a Dolního Egypta. Sjednocením obou těchto států začala podle staroegyptských písemností historie Egypta. Během bezmála tří tisíciletí se vystřídalo na trůnu jedenatřicet faraónských dynastií. Nikdy se však nepodařilo zjistit, kolik faraonů vlastně bylo. Přestože potenciální nepřátelé Egypta byli daleko za nepropustnou pouští, i tato mocná říše se vedle velkého vrcholu dočkala později úpadku. Egypt byl nejprve podroben Alexandrem Makedonským, poté se stal římskou provincií a následně byl dobyt arabskými bojovníky. Ti přinesli islámské náboženství, které se spolu s jazykem a ostatními prvky arabské kultury rychle rozšířilo po celém území. Egypt dále zažil panování Turků, Albánce Mohameda Alího, Francouzů i Britů. Svou skutečnou samostatnost získal až v roce 1952.
Řeka Nil

Beck Reisen Egypt plavbaEgypt obdržel přízvisko „dar Nilu“, neboť bez řeky by celá země byla pustou pouští. Díky Nilu však vyprahlou krajinu protínají úzké a zelené pásy kultivované půdy. Ve starověku vzkvétala podél Nilu významná kultura, jež za sebou zanechala nevídané množství chrámů a hrobek. Díky nim je údolí Nilu největším muzeem pod širým nebem na Zemi. Nil, dlouhý 6 671 kilometrů je znám jako druhá nejdelší řeka světa. Řeka pramení na jihu od rovníku v Burundi a odtud teče severovýchodní Afrikou stále na sever, až se vlévá do Středozemního moře. Název řeky – „Nil“ – je odvozen z řeckého „Neilos“, což znamená údolí řeky. Pro egyptské rolníky je Nil stejně nepostradatelným, jako byl pro jejich předchůdce a rybáře zachycené ve faraónských hrobkách roztroušených v údolí. Tisíce let při každoročních záplavách obohacovala řeka okolní půdu o čerstvé úrodné nánosy. Jakmile voda opadla, zemědělci vybudovali zavodňovací kanály, zasadili plodiny a čekali na sklizeň. I když výstavba Asuánské přehrady v 60. letech minulého století učinila každoročním záplavám přítrž, mnozí rolníci stále obývají skromné domky z vepřovic a obdělávají cenný úrodný pás půdy pomocí prastarých kultivačních metod.
S Beck Reisen v zimě do Egypta Adresa : http://pr-web.cz/cestovani/s-beck-reisen-v-zime-do-egypta/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Beck Reisen, Egypt, Beck
Uloženo: 19.01.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde