GPS navigace

Obory související s GPS patří k  nejrychleji rostoucím a vyvíjejícím se oblastem podnikání. Počátkem 90. let byl americký vojenský GPS (Global Positioning System) systém uvolněn pro civilní účely. Od té doby došlo k obrovskému rozmachu jeho komerčního využití. Vysoké tempo inovací a konkurence v oboru způsobuje neustále zdokonalování, ale také zlevňování navigačních přístrojů.
Pravidlo, že západní Evropa je zmapována pro účely GPS navigací kompletně a východní Evropa je na tom podstatně hůře. Přední výrobci navigací do auta a turistických navigací jako je navigace GARMIN, TOMTOM, MIO se před pěti lety soustředily zejména na západní část Evropy a mapy východní Evropy obsažené v jejich gps navigacích byly hůře zpracované. Dnes je situace podstatně vyrovnanější i díky lokálním výrobcům map například GPS mapy pro ČR ATLAS ČR nebo TOPO CZECH od českého výrobce patří k naprosté špičce.
GARMIN navigace
Garmin je již druhým rokem největší světovým výrobce GPS navigačních přístrojů.  Garmin v loňském rocem prodal téměř sedmnáct milionů gps  navigací a jeho podíl  na světovém trhu gps navigací  činil v loňském roce 36%. Společnost Garmin založili roku 1989 Garry Burrell a Min Kao, spojením začátků  křestních jmen vytvořili název firmy GARMIN. Sídlo firmy Garmin je v USA, stát Kansas, hlavní výrobní závod pak na Tchaj-wanu. Od založení firmy Garmin prodal již 60 milionů gps navigací po celém světě, v současné době zaměstnává Garmin 8500 lidí a nabízí současně více jak 150 modelů GPS navigace.

TOMTOM navigace
TomTom nizozemský výrobce navigací, který patří již řadu let k největším světovým producentům. Společnost TomTom založili v roce 1991 Harold Goddijn, Peter-Frans a Pauwelsa Pieter Geelen a v současné době zaměstnává přes třitisíce zaměstnanců. V roce 1993 TomTom rozhýbal světový trh s přenosnými GPS navigacemi prostřednictvím produktů TomTom GO. Sídlo a  hlavní servsiní středisko TomTom je v Amsterdamu.  Do střediska v Amsterdamu se zasílají také všechny reklamované navigace z ČR. Přepravu zajišťuje TomTom zdarma po registraci na stránkách výrobce, prostřednictvím služby UPS. V  loňském roce výrobce TomTom drží zhruba cca 25% podílu na  světovém trhu gps navigací.
GPS navigace Adresa : http://www.gps-navigace-shop.cz/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: GPS, navigace, GPS navigace
Uloženo: 15.09.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde