S Beck Reisen odkryjete prvenství státu

Egypt, atraktivní destinace ležící na africkém kontinentu, láká každoročně stovky tisíc turistů. Okouzlí vás nejen tajemnou historií sahající do dob 3000 let před Kristem, ale i několika „prvenstvími“, zapsanými v zeměpisných dokumentech. S cestovní kanceláří Beck Reisen máte možnost poznat všechna egyptská „nej“ na vlastní kůži.
NEJdelší řeka světa
Debaty o tom, zda se tímto prvenstvím pyšní Amazonka nebo Nil se stále vedou. Důvodem je fakt, že stále ještě není jasně vymezená defnice, odkud by se délka měla počítat. Do nedávna ještě nebyl znám pramen Nilu. Je tedy pravděpodobné, že Egyptem protékající více jak 6695 kilometrový Nil je co do délky největší řekou světa.
NEJteplejší a NEJsušší země světa
Egypt je tvořen východní částí Sahary, Lybijskou pouští a Arabskou pouští, která přecházív poušť Nubijskou. Najdete tu také suchá údolí, vádí, kterými protéká značné množství vody po občasných deštích. Vlhkost v Egyptě dosahuje pouze 10 %. Na některých místech Egypta nezaprší několik let. Záruka sluncem protkané dovolené je stoprocentní. Egypt je po celých 300 dní zaplaven sluneční svitem. Zimy jsou mírné, léta velmi horká, v poušti se za extrémních podmínek teploty pohybují kolem 50 °C. Nejteplejším místem Egypta je pak Asuán, ležící přímo na obratníku raka.
NEJatraktivnější památky světa
Během osmi dnů plavby na výletní lodi zprostředkované cestovní kanceláří Beck Reisen, se do vaší mysli zapíše pověstné Údolí králů, které sloužilo jako pohřebiště faraónů a šlechty Nové říše, navštívíte Memnonovy kolosy, dvě sedící sochy Amenhotepa III, jedinou zachovalou část chrámu stejnojmenného faraona, Horův chrám, ostrov Philae, Chrám bohyně Isis a Chrám Faraona Ramsese II., zvětší muzeum pod širým nebem Luxor, prohlédnete si Kult boha Amona a nevynecháte ani nejnavštěvovanější chrámy Ramese II. a jeho ženy Nefertari známé pod názvem Abú Simbel.
NEJvyššší hrobka světa
S cestovní kanceláří Beck Reisen máte možnost prohlédnout si také hrobky v Gíze. Nejvyšší hrobkou je slavná Cheopsova pyramida ležící v Gíze s výškou neuvěřitelných 139 metrů. Na její stavbu bylo údajně použito přes dva miliony kamenných kvádrů. Cheopsova pyramida byla dokonce i nejvyšší stavbou světa jako takovou po dobu 4000 let (v letech 2,570 př.n.l. – 1,300 n.l.).
NEJdelší most Afriky
V Egyptě nenachází od roku 1996 také nejdelší most Afrik, který rozhodně stojí za zhlédnutí. Most 6.října měří 20 500 metrů a řadí se ta mezi nejdelších pět mostů na světě.

S Beck Reisen odkryjete prvenství státu Adresa : http://beck-reisen.eu
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Beck Reisen, Beck Reisen Egypt, Beck
Uloženo: 19.05.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde