Do Chorvatska bez cestovky

Jedním z nejoblíbenějších míst, kde Češi tráví dovolenou, je již několik let Chorvatsko. Naplánovat si dovolenou bez cestovky do Chorvatska není nijak složité, v podstatě stačí vyřešit jenom dopravu a ubytování.

Doprava do Chorvatska


Pokud se rozhodnete vydat se na dovolenou do Chorvatska bez cestovní kanceláře, můžete cestovat letadlem, autobusem nebo vlastním vozem. Vzhledem k tomu, že vzdálenost Česká republika – Chorvatsko činí jen něco kolem 800 kilometrů, je nejlepší použít vlastní vůz. Cesta bude trvat 8 – 10 hodin, i s přestávkami na odpočinek a občerstvení a navíc budete mít na místě vlastní vůz, což oceníte zejména tehdy, pokud vás po pár dnech přestane bavit opalování na pláži a zatoužíte poznat také krásy místní přírody.

Autem do Chorvatska


Z České republiky se do Chorvatska dostanete po dálnici. Z Prahy pojede po brněnské dálnici D1 do Brna, odtud pak do Mikulova a následně do Rakouska přes Vídeň a Graz, kde odbočíte na dálnici vedoucí do Slovinska (SLO). Hranici mezi Rakouskem a Slovinskem přejedete ve městě Spielfed, odkud se vydáte směrem na Maribor, kde za dálničním tunelem odbočíte na Záhřeb (Zagreb) a pojedete směrem na Gruškovji, což je hraniční přechod mezi Rakouskem a Chorvatskem. Dále potom pokračujte podle toho, kam chcete v Chorvatsku dojet.
Ve Slovinsku dejte pozor, protože si budete muset koupit dálniční známku (pokud si ji nekoupíte a chytnou vás, jsou pokuty velmi vysoké). Na týden stojí známka 15 Euro a na měsíc 30 Euro.

Ubytování v Chorvatsku


Zajistit si ubytování v Chorvatsku není nic složitého. Stačí navštívit nějaké webové stránky, které nabízí ubytování v Chorvatsku a vybrat si ze široké nabídky ubytování. Důležité je rezervovat si ubytování v dostatečném předstihu. Ideální je nečekat na květen a červen, ale rezervovat si ubytování již v únoru nebo březnu, abyste pak nemuseli všechno honit na poslední chvíli.

Rezervace ubytování v Chorvatsku


Na rezervaci ubytování v Chorvatsku vám díky internetu postačí pár minut a nebudete se muset bát, že vaše cestovní kancelář zkrachuje zrovna v době, kdy budete na dovolené v Chorvatsku.

Do Chorvatska bez cestovky Adresa : http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: ubytování
Uloženo: 28.01.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde