Penzion Marie ubytování Český Krumlov

Penzion Marie se nachází přímo v historickém jádru města Český Krumlov. Jedná se o bývalý měšťanský dům, jehož vznik je doložen již v 15. století. Celý objekt prošel náročnou rekonstrukcí a při jeho restaurování byly zachovány původní historické prvky stavby. Pobyt v atypických vnitřních prostorách pensionu navozuje hostům nezvykle příjemné emoce.

Ubytování:
Při zachování dnešního komfortu bydlení v prostorných pokojích dává návštěvníkům pocítit romantiku a dobrodružství starobylé středověké atmosféry domu i jeho okolí.

Pension nabízí ubytování ve čtyřech dvoulůžkových pokojích, jednom čtyřlůžkovém, a v jednom luxusním apartmá. Všechny pokoje jsou moderně a vkusně zařízené, ve vybavení pokojů je sociální zařízení v podobě toalety a sprchového koutu.

Stravování:
V roce 2004 byla v budově otevřena pizzerie, stylová kavárna – cukrárna s vlastní výrobou cukrárenských výrobků.

Aktivity:
Letní aktivity cyklistika, turistika, jízda na duších, možnost splutí historického centra města na voru, noční projížďky městem po řece Vltavě.

Zimní aktivity lyžování cca 40 km od pensionu se nachází velké lyžařské centrum .s možností jak sjezdového tak běžeckého lyžování .V okolí zimní stadion , nebo nedaleký nejvyšší hora v jižních Čechách kleť.

Dostupnost objektu:
Penzion se nachází přímo v centru města, necelých 50 m od náměstí. Vzdálenost k autobusovému nádraží asi 0.5km k vlakovému nádraží asi 1km. Pro ubytované možnost příjezdu autem až k penzionu.

Zajímavosti v Českém Krumlově:
Státní hrad a zámek Český Krumlov patří svou architektonickou úrovní, kulturní tradicí i svou rozlohou mezi nejvýznamnější památky středoevropské oblasti. V původní půdorysné dispozici, hmotové skladbě, interiérové instalaci i architektonickém detailu je dochován stavební vývoj od 14. do 19. století.

Státní hrad a zámek Český Krumlov, celkový pohled od řeky Vltavy Vysoké hodnocení místa z řad domácích i zahraničních odborníků vedlo postupně k získání statutu nejvyšší památkové ochrany. V roce 1963 bylo město prohlášeno městskou památkovou rezervací, v roce 1989 byl areál zámku vyhlášen národní kulturní památkou a v roce 1992 byl celý historický komplex zapsán do Seznamu památek světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Penzion Marie ubytování Český Krumlov Adresa : http://www.penzion-marie-cesky-krumlov.rs-ubytovani.info/
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Penzion,Marie,ubytování,Český,Krumlov,Cesky,Krumlov,ubytovani
Uloženo: 08.12.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde