Hotel Ostaš ubytování Praha 3

Soukromý secesní hotel Ostaš rodinného typu. Nachází se v Pražské části Karlín, která je několik minut od historického centra Prahy. V okolí se nachází tramvajová zastávka, metro a autobus, což hostům usnadňuje přesouvání od hotelu po Praze.

Ubytování:
Stylově a moderně zařízené pokoje hotelu zařízené moderním nábytkem. Vstřícný a profesionální přistup personálu který se pokusí vyhovět každému vašemu přání. Hosté hotelu Ostaš ocení uklidňující prostředí, které rádi využijí k relaxaci po náročném dni stráveném v Praze. Pokoje disponují sociálním zařízením, telefonem a TV.

Stravování:
V sezóně hotel Ostaš zve k posezení v příjemném prostředí hotelové restaurace s barem, kde nabízí široký sortiment alko i nealko nápojů, pivo Budvar a Plzeň a chutné pochoutky koutů světa. Pro skupiny je možné připravit obědy i večeře.

Recepce pracuje 24 hodin, k dispozici je výtah, telefon, fax, bezbariérový přístup není.

Zajímavosti Prahy:
Karlův most je jeden z nejkrásnějších mostů na světe a nejstarším pražským mostem.Je téměř 10 m široký a 516 m dlouhý, spočívá na 16 obloucích. Na něm a kolem něj se děje také spousta zajímavých, tajemných, nelogických, nemilých i strašidelných věcí.

Most zdobí 30 barokních soch a sousoší ze začátku 18.století, které znázorňují světce, historické a biblické osobnosti. Karlův most je oblíbeným místem pouličních umělců - malíři, hudebníci, tanečníci, mimové, kteří založili i své Sdružení umělců Karlova mostu.

Datum a čas položení základního kamene nebyly vybrány náhodně. Tvoří totiž vzestupnou a sestupnou stupnici s vrcholem 9 (roku 1357, dne 9.7., v 5.31 hod.).

Z Karlova mostu byl v roce 1393 shozen do vody Jan Nepomucký, generální vikář, který odmítl českému králi Václavu IV.vyzradit zpovědní tajemství královny Žofie.V polovině 18.století byl prohlášen za svatého.

Na zábradlí mostu, odkud byl svržen do vody, byl upevněn menší mosazný kříž s pěti hvězdami (mezi sochou Jana Křtitele a sousoším sv.Norberta, Václava a Zikmunda).Podle pověsti se tomu, kdo na kříž položí ruku tak, aby se každý prst dotýkal jedné z hvězd, splní jeho tajné přání.Také reliéfu na soše sv.Jana Nepomuckého se lidé dotýkají pro štěstí.
Hotel Ostaš ubytování Praha 3 Adresa : http://www.hotel-ostas.ubytovani-cz.info/Praha-3.htm
Kategorie: Cestování­, dovolená
Klíčová slova: Hotel,Ostaš,ubytování,Praha,3,Ostas,ubytovani
Uloženo: 04.12.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde