Thai massages Prague - jóga a akupresura

Tradiční thajské masáže (Thai massage) jsou prastaré léčitelské umění, které představuje jedinečný systém technik - jako "aplikovaná hatha jóga" či populární název "jóga pro líné".
Tradiční thajská masáž nespočívá jen v působení síly na tlakové body, ale také v uvolnění svalů, kloubů, šlach, chodidel a natažení páteře.
Prostředky práce s tělem této unikátní relaxační masáže jsou akupresura a jóga.
Její obrovská výhoda spočívá v uceleném způsobu léčby. Otevřením a pročištěním energetických drah a center se dosáhne nejen toho, že pohyb, který nám dělal velké problémy, se pro nás stane snadno proveditelným, neboť vše souvisí se vším, začne se lepšit i celkové zdraví. Mačkáním tlakových bodů se posílí činnost vnitřních orgánů a tím se zvýší i naše odolnost v celkovém slova smyslu. Následně se dostaví úžasná rehabilitace a regenerace organismu - odstranění bolesti zad a svalstva, následků stresu, psychosomatických onemocnění, zlepšení krevního oběhu apod.

Jak se takové thajské masáže provádějí
Tyto masáže se provádějí přes oblečení. Proto doporučujeme vzít si sebou pohodlné sportovní oblečení, které Vás nikde nemačká a neškrtí. Samotná masáž probíhá na masážním lehátku (viz fotogalerie), nebo na matraci speciálně k tomuto účelu vyrobené. Nejprve se začínají masírovat chodidla, kde je velké množství reflexních plošek a ty pak po promasírování pomohou uvolnit problematická místa. Pokračuje se nohama v poloze na zádech přes břicho a horní končetiny, po té následuje poloha na boku a na břiše, končí se vsedě. Celou procedurou Vás provedou naše kvalifikované a proškolené thajské masérky, které jsou zárukou maximální regenerace a rehabilitace Vašeho těla.

Jak často se má thajská relaxační masáž absolvovat, abych dosáhl maximální rehabilitace organismu?
Odpověď na tuto otázku není jednoduchá. Jedna masáž nepomůže odstranit problémy naráz, ale postupně, proto se doporučuje pravidelnost a tím i možnost provést sestavu thajské masáže, která bude přímo šitá na míru.
Je možné si vybrat z různých typů masáže:

Tradiční Thajská masáž
- spočívá v působení síly na tlakové body, uvolňuje svaly, klouby, šlachy, chodidla, natahuje páteř a přináší tělu celkové fyzické a psychické uvolnění

Olejová Thajská masáž
- mírnější forma klasické thajské masáže, kde se vyvíjí na jednotlivé body menší tlak.

Masáž nohou
- stimulací reflexních bodů jednotlivých lidských orgánů, spojenou s masáží svalů lýtek

Masáž zad a šíje
- uvolnění napětí v horní části zad, hlavy, ramen a šíje

Royal masáž (Královská)
Po této proceduře se budete cítit, jako znovu zrozeni.

Trvání masáže
Lidé, navyklí na čtvrt až půlhodinové klasické masáže, budou možná překvapeni délkou thajské masáže. Naše masérka zvládne kompletní
sestavu za přibližně 3 hodiny. Minimální vhodná délka se udává kolem 90 minut. Celo-tělová sestava se svou vyvážeností vzpírá našemu spěchu. Uvolnění, které přináší práce masérky nelze vychutnat během krátké doby. Masírovaný člověk snadno ztratí pojem o času.

Základem je meditace
Každá masáž začíná meditativní modlitbou přibližně v délce jedné minuty. Ta je podmínkou k soustředění mysli na masáž a k udržení bdělého meditačního stavu během práce. Thajští maséři se v této chvíli obracejí k zakladateli umění. Modlitba je prosbou o osvobození pacienta od všech bolestí a nemocí. Prvními doteky přejímá pacient masérovo vyladění a rytmus následující sestavy. Proto je kladena taková důležitost na zklidnění mysli a koncentraci.

Vhodné využití relaxační masáže
* Pro odstranění bolesti zad a svalstva
* Odstranění pracovní nebo osobní zátěže, stresu. Pro ty co nemohou účinně relaxovat
* Odstranění důsledků fyzické námahy (sport, tanec apod.)
* Regenerace, rehabilitace
* Psychosomatická onemocnění

Thajská masáž se líbí i dětem !!!
Více informací najdete na: http://www.thai-massages.biz/
Thai massages Prague - jóga a akupresura Adresa : http://www.thai-massages.biz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: hatha,jóga,masáž,thajská,uvolnění,šlachy,klouby,záda,chodidla,páteř,olejová masá
Uloženo: 02.03.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde