Dieta hubnutí

Dieta je efektivní a jednoduchý způsob hubnutí. Abyste zhubli, nemusíte držet nijak přísnou dietu. Většinou stačí vynechat během dne jedno tučné/sladké jídlo, případně omezit alkohol.

Aby byl účinek diety trvalý, je nutné dlouhodobě změnit své stravovací návyky. Zapomeňte na nejrůznější "zázračné" diety, pilulky, náplasti... Tyto produkty a služby Vám sice většinou pomohou snížit váhu, ale po krátké době dochází k Jojo efektu. Navíc pokud shodíte více jak 0,5 - 1kg tělesné hmotnosti za týden, odbouráváte svou svalovou tkáň. Mnoho těchto podvodných diet je na odbourávání svalstva přímo založeno, přítom jsou to svaly, které urychlují náš metabolismus a pomáhají mu spalovat tuky.
Desatero zdravého hubnutí

Zvyšte podíl zeleniny a ovoce ve stravě. Snažte se nahradit některá jídla zeleninou nebo ovocem, které vás zasytí a osvěží.

Před každým jídlem se snažte jíst syrovou zeleninu nebo ovoce. Pokud se konzumuje syrová zelenina nebo ovoce před jídlem, vytvoří se v žaludku trávicí enzymy na syrovou stravu a takto se stráví i strava vařená. Tím se zvýší vaše šance na zhubnutí. 3-5 porcí zeleniny nebo ovoce denně je nejen skvělý pomocník při hubnutí, ale je vynikající jako prevence kardiovaskulárních a nádorových onemocnění.

Zvyšte příjem vody. Omezte pití slazených či neslazených minerálek. Bublinky organismu neprospívají. Denně vypíjte minimálně 0,4 litru vody na 10 kg své hmotnosti. Při hubnutí je zvýšený příjem vody samozřejmostí. Jednak si tím zaplníte žaludek, takže nebudete mít pocit hladu a jednak tím výborně prospějete svému organismu.

Omezte smažené pokrmy na minimum. Přepálené tuky mohou způsobují rakovinu a jsou nepřítelem hubnutí.

Začněte okamžitě používat pouze olivový olej. Vyřaďte všechny ostatní oleje (i slunečnicové(, jsou plné škodlivých volných radikálů a karcinogenů. Tuk je možné dodat tělu i ve formě různých ořechů a semínek.

Pozor na výrobky s 0% tuku. Tuk zde byl jen nahrazen nějakou chemickou sloučeninou, se kterou si Vaše tělo absolutně neví rady a tak je začne ukládat do tukových buněk, které jsou vždy dispozici. Raději jezte malé množství másla, než margaríny a ztužené tuky, které obsahují chemické náhražky tuků a jsou plné karcinogenů.

Zvyšte tělesnou aktivitu - cvičení. Začněte s malou aktivitou, je to lepší než nic a snadněji to splníte. Přestaňte např. používat výtah a i s nákupem schody vyběhněte, jednak budete méně nakupovat, čímž hubnutí půjde snadněji a jednak se tím procvičíte. Více informací o cvičení, dietě a hubnutí najdete v sekci Cvičení.

Přestaňte popojídat mezi jídly. Tu sušenka, tu bonbón či čokoládička a budete překvapeni, co za den nastřádáte do tukových buněk. Zkuste si celý jeden zapisovat všechno co sníte. Večer si to přečtěte místo novin nebo sledování televize. Uvidíte sami, že budete překvapení. Pokud za ten den nesníte 3-5 porcí zeleniny nebo ovovce, tak bylo všechno špatně.

Nedojídejte všechno, co máte na talíři. Psychologové přišli na to, že většina z nás má zafixovaný jakýsi blok z dětství. Rodiče nutící děti k dojídání všeho, co jim naložili na talíř, si ani neuvědomují, jaký to může mít později negativní vliv na jejich potomka. Zkuste tento podvědomý návyk z dětství překonat a naučte se něco nechávat na talíři, např. tu kousek brambory, trochu omáčky… Ve vašem vědomí pak spustíte další reakci a při nakládání na svůj talíř si mimoděk budete dávat menší porce.

Chcete-li zhubnout, musíte nejdřív sami uvěřit, že to dokážete. Toto za Vás nikdo neudělá. Pamatujte si, že všechno je v mozku. Pozitivní myšlení, povzbuzování sama sebe dělá divy. Vyslovím-li nahlas, že jsem šikovný/á a že když to opravdu chci, tak to taky dokáži, přesvědčím tím nejen ostatní, ale hlavně sám sebe.

Z našeho desatera jste zajisté poznali, že hubnutí není o tom spolknout zázračnou pilulku, ale že se jedná o celý komplex malých či větších změn našeho životního stylu.
Dieta hubnutí Adresa : http://dieta.mefistofeles.cz (Adresa je již pravděpodobně nedostupná.)
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: dieta
Uloženo: 17.11.2008
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde