V jižní africe čelí drogové krizi

| jižní afrika • 13. Září, 2013 |
více než 400 specialistů se zúčastnilo semináře o protidrogové prevenci v scientologickém centru, uprostřed zpráv o stupňujícím se užívání drog v této zemi.
nelegální drogy a drogové závislosti v jižní africe jsou velkým problémem, premiérka helen zille ze západního kapska to popisuje jako "strašlivá situace, která představuje jednu z našich největších sociálních krizí." problém eskaloval do takové míry, že zille a albert fritz, člen výkonné rady pro sociální rozvoj západního kapska, oznámili 19.Srpna, že jejich provinční vláda v letošním utratí více než 87 millionů randů na řešení zneužívání drog a alkoholu. To je více než dvojnásobek toho, co bylo na řešení tohoto problému přiděleno před čtyřmi lety.
scientologická centra tento problém řeší tak, že spolupracují s podobně smýšlejícími skupinami a jednotlivci po celé jižní africe, aby bylo zabráněno zneužívání drog ještě drive, než k němu dojde. Poskytují mládeži faktické informace o tom, co drogy jsou a co způsobují, aby jim pomohli učinit svobodné rozhodnutí žít život bez drog.
v rámci tohoto program uspořádala 17. A 18 srpna scientologická centra z pretorie, johannesburgu, kapského města, port elizabeth a durbanu seminář pro výchovu odborných specialistů v protidrogové prevenci na základě programu pravda o drogách – iniciativy zaměřené na protidrogové vzdělání, kterou církev podporuje. Zúčastnilo se ho více než 400 pedagogů, vládních úředníků, rodičů, komunitních a náboženských vůdců.
účastníci byli také provedeni veřejným informačním centrem scientologické církve v pretorii, kde jsou k dispozici veškeré základní prvky vzdělávacího a preventivního programu pravda o drogách protidrogové výchovy a prevence programu jsou na displeji.
program pravda o drogách se skládá z 13 brožur, které jsou naplněny fakty, a z oceněných videoklipů. Osnova programu je navržena tak, aby zaujala a upoutala mládež a umožnila jim, aby prověřili své vlastní názory a to, co jim o drogách bylo řečeno, a porovnali je s chladnými, tvrdými fakty o zneužívání drog.
scientologická církev umožňuje, aby byly tyto materiály k dispozici zdarma pedagogům, policistům a veřejným programům.
bylo přesvědčivě prokázáno, že jsou-li mladistvým poskytnuty pravdivé informace o drogách – faktické informace o tom, co drogy jsou a co způsobují, tak míra jejich užívání klesá.
scientologové na pěti kontinentech pracují ve svých komunitách, aby umožnili ostatním poznat pravdu o drogách. Církev a její členové se oddaně věnují vymycování zneužívání drog prostřednictvím vzdělání.
___
scientologická církev vydala brožurku, scientologie: jak pomáháme – pravda o drogách, vytvoření světa bez drog, aby uspokojila žádosti o více informací o protidrogovém vzdělání a pro iniciativu prevence, kterou podporuje. Pro získání více informací nebo přečtení kopie brožurky, navštivte tuto scientologickou webovou stránku.
###
zakladatel scientologie l. Ron hubbard napsal, “planeta narazila na bariéru, která brání jakémukoliv rozsáhlejšímu sociálnímu pokroku – drogy a jiné biochemické látky. Ty mohou dostat lidi do stavu, který nejenom narušuje a ničí tělesné zdraví, ale může také zabránit jakémukoli stabilnímu pokroku v dosažení duševní a duchovní pohody.”


V jižní africe čelí drogové krizi Adresa : http://www.scientology.org
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: Dianetika, scientologie, l. Ron hubbard
Uloženo: 26.09.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde