Kde nakoupit zdravé potraviny

Každý den, když jdu nakupovat do nějakého supermarketu, či něčeho podobného, tak se vrátím den ode dne více a více rozhořčenější. Kvalita potravin mnohdy je velmi špatná a ikdyž není kvalita potravin, tak špatná, tak mně se stejně stačí podívat na štítek a na zemi původu. Velmi málo tam najdu Vyrobeno v České republice. Kdyby to bylo jen na potravinách, které se u nás tradičně nevyrábí, ale dovážet maso, vejce, mléko a spousty dalších výrobků ze zahraničí není to plýtvání? Navíc než to vše kamion přiveze, tak to určitě nějaký čas zabere. Když se k tomu všemu občas připočte kvalita, tak opravdu přestávám mít chuť nakupovat potraviny.
Ale naštestí jsem dokázal nalézt náhradu, alespoň část potravin občas nakoupím od farmáře, či lidí, kteří produkují pouze pro vlastní potřebu a prodávají přebytky z chovů, či z vypěstovaných plodin. Vidím v tom pouze samé klady. Předně potraviny jsou čerstvé, mnohdy jsou i vyprodukovány zdravě, ba dokonce bio. Patrné to je třeba u vajec. Aby vejce z klecového chovu měla sytě žlutý žloutek, tak je musí majitelé krmit slepice krmivem se speciálním barvivem. Zato slepice od farmáře, které mají volný výběh, zobou si trávu, červíky …. Ty rozhodně nepotřebují dobarvit žloutek barvivem. Co takové maso? Mnohdy to v obchodech maso ani nepřipomíná. Známé aféry s plesnivým masem ve známých obchodech, o tom raději ani nemluvit. Avšak čerstvé maso od farmáře to se s tím nedá srovnat. Kvalitu poznáte nejen v chuti, ale i v barvě. Jedli jste někdy domácí kuře či králíka? A kupované kuře, které bylo vypěstováno za pár týdnu pomocí směsí? A co třeba kvalita mléka, ovoce, zeleniny?
A to ani domácí produkty velmi často nestojí více než kupované. Ba ve většině případů stojí mnohem méně. To je dáno tím, že potraviny prodává přímo ten, co je vyprodukuje, na rozdíl od obchodníků, překupníků.
Určitě se nedají nahradit všechny potraviny, ale část potravin, bych Vám rozhodně doporučil nakoupit vypěstovaných zdravě, bez zbytečných chemických příměsí atp. A pokud nevíte, kde nakoupit, tak zkuste web www.zdravepotraviny.info a na webu si rychle a jednodušše nalezněte nejbližšího dodavatele potravin, o které máte zájem.
Kde nakoupit zdravé potraviny Adresa : http://www.zdravepotraviny.info
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: zdravé potraviny, biopotraviny, vejce, maso, mléko
Uloženo: 25.07.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde