Protidrogový maraton za Velkou Británii


Celá iniciativa se konala pod heslem Pravda o drogách, což je program podporovaný Scientologickou církví, jenž informuje o drogách a jejich účincích.

V průběhu maratonu z Brightonu do Edinburgu urazili běžci průměrně 37km (26 mil) za den po dobu 26 dní.

Maraton začal na pobřeží Brightonu 26. dubna v typicky jarní větrný a deštivý den. Místní starosta a jeden člen městské rady byli prvními, kteří podepsali slib života bez drog, jenž běžci nesli. Skupina Jive Aces, přední britská džajvová a swingová skupina, celou akci pořádně odstartovala.

Team běžců maratonu pak běžel skrze Croydon, Brixton, Coventry, Birmingham, Wolverhampton, Crewe, Chester, Birkenhead a Liverpool, překročil hranici se Skotskem v Jedburghu a 22. května dospěl do svého cíle na hradě v Edinburgu.

Celou akcí bylo osloveno 2.800 mladých lidí, kterým bylo předáno poselství o životě bez drog, a dále se rozdalo 70.000 výtisků protidrogově osvětové brožurky Pravda o drogách.
_______
Scientologická církev vydala brožuru Scientologie: Jak pomáháme — pravda o drogách, Vytvoření světa bez drog, aby vyšla vstříc poptávce po více informacích o protidrogově osvětových a preventivních iniciativách, které podporuje. Text brožury a více informací najdete na Scientology stránkách.
###
Zakladatel Scientologie L. Ron Hubbard napsal: "Život na této planetě narazil na překážku, která znemožňuje jakýkoli rozsáhlý pokrok společnosti - drogy a další biochemické látky. Tyto substance mohou dostat lidi do stavu, který nejenže zabraňuje fyzickému zdraví a ničí ho, ale který může také zabránit jakémukoli stabilnímu pokroku v mentální nebo duchovní sféře."

Scientologická církev sponzoruje program Pravda o drogách, jednu z největších nevládních vzdělávacích a preventivních kampaní na světě.
Bylo nezvratně dokázáno, že když se k mladým lidem dostane pravda o drogách — faktické informace o tom, co drogy jsou a jak působí — jejich konzumace klesne úměrně tomu.

Protidrogový maraton za Velkou Británii Adresa : http://www.scientology.org
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 17.07.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde