CO JSOU CHELÁTOVANÉ MINERÁLY?

Chelatace je chemický proces, kterým jsou některé minerály, zpravidla stopové prvky (železo, kobalt, měď, zinek, mangan) kombinovány se směsí aminokyselin.

Slovo chelát pochází z řečtiny (chelé = dráp nebo klepeto). Vypadá to totiž, jakoby aminokyselina "chňapla" minerál jako klepeto humra.


Aminokyseliny (amin = látka obsahující dusík) patří mezi základní stavební kameny v lidském organizmu - buňky si z nich vyrábí potřebné bílkoviny či jiné látky. Proto mají aminokyseliny všude v lidském těle dveře dokořán otevřené. A tak, když s sebou nesou také minerál, mohou ho rychle dopravit tam, kde ho tělo může efektivně zužitkovat.

Jinak řečeno, chelatizace zajišťuje, že minerální látky jsou více dostupné pro organizmus, zvyšuje schopnost jejich absorpce a zajistí tak skutečný účinek minerálů v mnoha funkcích těla.
JSOU CHELÁTOVANÉ MINERÁLY LEPŠÍ?
Běžné minerální doplňky se dají často koupit v nechelátované formě. K tomu, aby je organizmus mohl v průběhu trávení využít, je musí změnit na cheláty - tedy sám si je navázat na aminokyseliny. U mnohých lidí neprobíhá dostatečně účinný proces tvorby chelátů, proto je účinek minerálních doplňku minimální.

Když si uvědomíme, že organizmus nezužitkuje vše, co příjme v potravě, že u většiny osob se potrava nezpracuje účinně, a že například ze železa, které se už vstřebá do organizmu, se prakticky polovina stejně ztrácí, tehdy pochopíme, jak důležitý je příjem minerálních látek ve formě chelátů.

Doplňky minerálních látek, tvořící s aminokyselinami cheláty, se vstřebají 3-10x lépe než v nechelátované formě, a to skutečně stojí za trochu výdajů navíc.

Přeji Vám krásný den a pevné zdraví!
www.drvitamin.cz, www.overshine.cz

Pomáháme lidem zažít jedinečný a sebevědomý pocit ze zdravého a krásného těla.


CO JSOU CHELÁTOVANÉ MINERÁLY? Adresa : http://www.drvitamin.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: DrVitamin, vitmainy, minerály, chelátované, vápník, železo, zdravé vitaminy, prí
Uloženo: 26.04.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde