DVĚ NEMĚNNÁ PRAVIDLA

Existují dvě neměnná pravidla, která jsou známá již přes 70 let, a která bychom měli dodržovat, pokud se objeví nemoc nebo jiný neoptimální stav těla.

1. Vylepšit výživu, jakmile se objeví příznaky nějaké nemoci. Pomocí tohoto jednoduchého pravidla se dá předejít velkému množství utrpení.

2. Dát pozor na to, aby bylo všech 40 živin, které tělo potřebuje, doplněno v adekvátním množství, i kdyby to měl člověk přehnat s příjmem potřebného množství látek.

Naše kultura je orientovaná na zdravotnický přístup, který předepisuje na bolest hlavy aspirin, na jinou bolest ibalgin... vždy jen 1 specifickou látku či lék – a proto se toto pravidlo často porušuje. Většina léků působí samostatně, zatímco žádná živina nemá dostatečnou cenu bez těch ostatních. Zvýšit množství jedné živiny a ignorovat ostatní je podobné, jako kdyby se člověk snažil přestavět dům jenom se stovkami klik a šindelů.


ZDRAVÁ STRAVA MŮŽE NAVRÁTIT ZDRAVÍ
Požadavky těla zahrnují základní mastné kyseliny, uhlovodany (cukry, škroby a vlákninu), důležité bílkoviny a kompletní sadu vitaminů a minerálů. Pokud člověk jí neupravované potraviny, uspokojuje nepochybně i potřebu živin, které ještě nejsou známé. Statisíce pokusů se zvířaty ukázaly, že když v těle chybí jedna živina nebo nějaká kombinace živin, dříve nebo později vzniká nemoc.

Nedá se už pochybovat o tom, že lidé onemocní kvůli tomu, že se stravují podle stejně nevhodných jídelníčků, jaké vyvolávají stejné nemoci u zvířat. Přesto pokud není škoda nenapravitelná, může zdravá strava se všemi živinami ve vysokém množství navrátit zdraví.

Protože byl tento fakt opakovaně dokázán, žádný člověk, a podle mého názoru ani lékař, nemá právo vnutit nevhodnou stravu jinému člověku.

Vyskytnou se samozřejmě okolnosti, kdy člověk podle těchto dvou pravidel jednat nemůže. V takovém období se zdraví spíše poškozuje, než posiluje, a je důležité se k těmto pravidlům co nejdříve vrátit.

A jak dodržujete dvě neměnná pravidla vy? :-)

Více o vitaminech: www.drvitamin.cz


DVĚ NEMĚNNÁ PRAVIDLA Adresa : http://www.drvitamin.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: Dr. Vitamin, vitaminy, minerály, zdraví, nemoc, jak na nemoci, zdrave vitaminy,
Uloženo: 05.04.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde