NEDĚLEJTE NIC ILEGÁLNÍHO

Obvykle jsou zapsána v zákonících. V dobře uspořádané společnosti jsou zveřejněna a dána všeobecně na vědomí. V neprůhledné společnosti — často plné zločinů — je potřeba konzultovat právníka nebo být obzvláště vzdělaný, aby je člověk všechna znal. Taková společnost se drží hesla: „Neznalost zákona neomlouvá.“
Ale každý člen společnosti, at‘ mladý nebo starý, je zodpovědný za znalost toho, co společnost pokládá za „ilegální jednání“. Je možno zeptat se jiných lidí a existují knihovny, kde je možno tyto zákony najít.
„Ilegální jednání“ není neuposlechnutí běžného pokynu jako „Jdi do postele“. Je to jednání, které může vést k potrestání soudem nebo státem — k pranýřování státní propagandou, k peněžitým pokutám a dokonce k uvěznění.
Když člověk jedná ilegálně, at‘ už jde o významnou nebo malou věc, může být vystaven útoku státu. Nehraje žádnou roli, jestli je dopaden nebo ne, když člověk jedná ilegálně, oslabuje svoji obranyschopnost.
Často skoro všechno, co se vyplatí dělat a čeho chce člověk dosáhnout, může být provedeno zcela v mezích zákona. „Ilegální“ cesta je nebezpečná, časově ztrátová zkratka. Obvykle se zjistí,

že domnělé „přednosti“ ilegálního jednání se vůbec nevyplatily.
Stát a vláda jsou obvykle dosti nemyslící mašinérií. Existuje a pracuje na základě zákonů a zákoníků. Je určena k tomu, aby skrze své linie postupovala proti nezákonnostem. Díky této vlastnosti se může stát nesmiřitelným nepřítelem, neoblomným, když se jedná o „ilegální jednání“. Správnost nebo nesprávnost věcí se před zákony a zákoníky nebere v úvahu. Počítají se pouze zákony.
Jestliže si uvědomíte nebo objevíte, že někdo ve vašem okolí ‚ jedná ilegálně“, měli byste udělat všechno pro to, abyste ho od toho odradili. Dokonce, i když na věci nejste účastni, můžete kvůli ní trpět. Falšuje-li účetní firmy účetní knihy, mohla by firma ve vzniklém nepořádku ztroskotat a vy byste mohli přijít o místo. Takové události by mohly značně ohrozit vaše vlastní přežití.
Jako člen nějaké skupiny podřízené určitým zákonům, podporujte jejich písemné srozumitelné zveřejnění tak, aby byly známy. Podporujte každou legální politickou snahu redukovat, ujasňovat a uspořádat zákony, které se týkají této skupiny. Držte se zásady, že všichni lidé jsou si před zákonem rovni. Tato zásada byla ve své době — za dob tyranie aristokracie — jedním z největších sociálních pokroků v dějinách lidstva, a nemělo by se na ni zapomínat.
Dbejte na to, aby byly děti i dospělí informováni o tom, co je „legální“ a co je „nelegální“, a ukažte — třeba jen svraštěním čela — že „ilegální jednání“ neschvalujete. Ten, kdo se jich dopouští, je — i když z toho vyjde „nepotrestán“ — přeci oslaben proti moci státu.

Cesta ke štěstí nezahrnuje strach z toho, že člověk bude dopaden.

Část textu z knihy Cesta ke štěstí – soubor morálních pravidel od L. Ron Hubbarda
Více o knize na www.dianetika.cz




NEDĚLEJTE NIC ILEGÁLNÍHO Adresa : http://www.dianetika.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 16.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde