Seznamte se se scientologem

Píseň "Hrdinové všedního dne" [“Everyday Heroes”] od Geoffa Levina a Harriety Schockové v podání Caralyn Percyové je holdem záchranářům a dělníkům nasazených v Zóně nula v New Yorku. Pokud by to někomu znělo jako porozumění, které se zrodilo z vlastní zkušenosti, tak je to proto, že tam Caralyn Percyová skutečně byla.

V té době, kdy žila se svým manželem a třemi dcerami v Bostnu, se rodilá New yorkčanka připojila k týmu Scientologických dobrovolných duchovních, který poskytoval pomoc lidem nasazeným v Zóně nula. "Tuto píseň věnuji těm, kteří pomáhají svým spoluobčanům prostě proto, že to je správná věc a je to potřeba," říká členka Scientologické církve Caralyn Percyová.

Paní Percyová je scientologem už 40 let. Do církve ji přivedl její manžel Bernard, za kterého je provdaná již 38 let. Seznámili se v Brooklynu v roce 1972, když tam oba učili na stejné základní škole. V té době právě ukončila své vzdělání a začínala jako učitelka. Přemýšlela nad tím, jak je možné, že se Bernardovi páťáci ve třídě naproti chovají tak dobře a soustředí se, zatímco ti její, jakkoli to byly skvělé děti, ji unavují a dohánějí k šílenství. Začala ztrácet půdu pod nohama. "Byl to můj první rok učení," říká Percyová. "Začínala jsem s představou, že budu tou nejlepší učitelkou na světě, a po roce usilovné práce jsem byla introvertovaná a v depresi. Neustále jsem se něčeho obávala." Nakonec se zeptala Bernarda, jak to dělá, a ten jí řekl, že zná něco, co by jí mohlo pomoci. Pozval ji do Scientologické církve New York, kde jí komunikační kurs a Scientologické duchovní poradenství obnovily její cíl, dodaly jí víru v sebe sama a nástroje k úspěchu.
"Získala jsem více sebedůvěry, byla jsem extrovertovaná a šťastnější," říká Percyová.

A je to tento někdy prchavý stav mysli - štěstí - které inspirovalo Percyovou v roce 2011 k tomu, aby se stala prezidentkou nadace Cesty ke štěstí v kalifornském Glendale. Cesta ke štěstí je nenáboženský morální kodex založený na zdravém rozumu, jehož autorem je L. Ron Hubbard.

"Lidé dělají stále věci, které ovlivňují vaše přežití," říká Percyová. "Lidé dělají v práci věci, které tam vůbec nemají dělat; umělec začne brát drogy nebo přemíru alkoholu. Člověk si těchto věcí všimne. Co se s tím dá dělat? Pokud té osobě prostě dáte výtisk Cesty ke štěstí a řeknete Myslím, že by ses na to měl podívat, tak ta knížka je jemně vrátí na tu správnou cestu." Percyová popisuje Cestu ke štěstí jako "dát jednu knížku jednomu člověku v jeden moment," ale člověk tím může oslovit mnoho lidí rychle.

"Už mě unavovaly špatné zprávy, řešení, která ubližují lidem dobré vůle po celém světě a nepřetržité války," říká Percyová.
"Uvědomila jsem si, že ten způsob, jak věci zklidnit, tak abychom všichni žili a dařilo se nám lépe, je proniknout k srdci každého člověka knížkou Cesta ke štěstí. Byla napsána pro lidi všech ras, kultur a přesvědčení a je to čistě zdravý rozum. Její poselství se opravdu dostane skrze rušivé vlivy a přináší mír a harmonii, vnitřní sílu, schopnosti, inteligenci a silnou vůli, vše, co každý z nás v sobě má. Byla vydána ve 107 jazycích. To je hodně štěstí, které se dá šířit."
Abyste se dozvěděli více o Scientologii a viděli videa více jak 200 scientologů, navštivte webovou stránku Scientologie.

Populární profily "Seznam se se scientologem" na Scientologickém mezinárodním video kanále na Scientology.org nyní čítají více než 200 dokumentárních videí se scientology různých profesí z různých končin. Osobní příběhy vypráví scientologové, kteří jsou pedagogové, dospívající mládež, parašutisté, golfový instruktor, hip-hopový tanečník, herci, hudebníci, módní návrháři, inženýři, studenti, podnikatelé a další.

Scientologická církev coby průkopník digitálního věku na internetové náboženské scéně spustila v dubnu 2008 jako první velké náboženství svůj vlastní video kanál na Youtube. Videa z tohoto kanálu mají dnes více než 7 milionů shlédnutí.



Seznamte se se scientologem Adresa : http://www.scientology.org
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard
Uloženo: 03.09.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde