Vypadávání vlasů

Vypadávání vlasů

Existuje mnoho příčin vypadávání vlasů, které se liší u mužů a žen. Ztráta 100-150 vlasů za den je zcela normální. Lidské vlasy přirozeně rostou ve třech fázích: anagenní, catagenní a telogenní. Anagenní je aktivní nebo-li růstová fáze. Catagenní je poměrně krátká fáze přirozeného vlasového cyklu, během něhož vlasy se začnou rozpadat. Telogenní je klidová fáze. Za normálních okolností asi 10% z pokožky hlavy jsou vlasy v klidové telogenní fázi.

Často může být vypadávání vlasů důsledkem genetických faktorů a stárnutí. U mnoho mužů a začíná mírné vypadávání vlasů ve svých třicátých a čtyřicátých letech. Příčinou je také těžký stresem, hormonální změny, které jsou v těhotenství, dospívání a menopauze.

Časté typy nerovnoměrného vypadávání vlasů:

1) alopecie areata: malé kruhové nebo velkými plochy pokožky plešatosti, které obvykle rostou zpět během několika měsíců
2) trakční alopecie: řídnutí vlasů z úzkých copánků
3)trichotillomania: kroucení nebo tahání vlasů ven
4) tinea capitis: kvasinková infekce

K léčbě vypadávání vlasů jsou kondicionéry, šampóny, vitamíny, které pomáhají růstu vlasů.
Multivitamin s obsahem zinku, vitamin B, kyselina listové, železa a vápníku jsou přírodní léčbou na vypadávání vlasů. Zabránit vypadávání vlasů lze zdravou stravou, koncentrací železa a vitamínu B.

Toppik produkty se specializují na řešení vypadávání vlasů a řídkých vlasů. Na eshopu www.toppik.cz naleznete produkty pro podporu růstu vlasů: spreje, šampóny, optimalizátory, volumizéry a kondicionéry.

Vypadávání vlasů Adresa : http://www.toppik.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: toppik,alopecie,vypadavani vlasu,vlasy,eshop
Uloženo: 18.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde