Alopecie- vypadávání vlasů

Alopecie

Alopecie je typ vypadávání vlasů, který nastane, když imunitní systém omylem napadá vlasové folikuly což je místo, kde začíná růst vlasů. Poškození folikulu není obvykle trvalé. Asi 25% případů je onemocnění genetické. Nemoc postihuje muže i ženy. Nejčastějším typem alopecie je alopecie areata, která se objevuje v malých kulatých místech na hlavě.

Co způsobuje alopecie?
Imunitní systém napadá určité tkáně v těle. Narušuje normální vlasový růst. Alopecie je občas spojována s dalšími autoimunitními chorobami, jako jsou alergická onemocnění, onemocnění štítné žlázy, lupus, revmatoidní artritida.

Kdo je ovlivněn alopecií?
Objevuje se nejčastěji u dospělých 30 až 60 let. Nicméně, to může také ovlivnit starší osoby a zřídka batolata. Alopecie není nakažlivá. Může se tak stát po vysazení hormonálního estrogenu, antikoncepci nebo ubývání vlasů spojené s koncem těhotenství.

Jak se alopecie diagnostikuje?
Charakteristický nález je dobře ohraničený prostor nebo oblast normální kůže bez chloupků v oblasti normálního růstu vlasů. Občas může být nutné provést biopsii vlasů.

Jaká je léčba?
Průběh typické alopecie je nepředvídatelná. Čím delší je doba vypadávání tím je delší léčba. Proto existují různé léčby, ale žádné z nich nemůžou s jistotou předpovědět, zda bude mít vliv na průběh tohoto onemocnění.

Toppik produkty se specializují na řešení vypadávání vlasů a řídkých vlasů. Na eshopu www.toppik.cz naleznete produkty pro podporu růstu vlasů: spreje, šampóny, optimalizátory, volumizéry a kondicionéry.

Alopecie- vypadávání vlasů Adresa : http://www.toppik.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: toppik,alopecie,vypadavani vlasu,vlasy,eshop
Uloženo: 18.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 5
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde