Broskev

Pro broskve je typickým znakem nízký obsah kalorií, kterých obsahují daleko méně než meruňky, třešně nebo švestky. Pokud tedy držíte dietu, nebojte se sáhnout po broskvi (100 g má pouze 219 kJ). Čeho však v broskvích najdeme hodně, jsou vitaminy a minerály. Konkrétně se jedná o vitamin C, vitaminy skupiny B, draslík, vápník, selen, zinek, měď a flavonoidy. Flavonoidy navíc zvyšují účinnost vitaminu C.
Pojídání broskví působí blahodárně na trávicí soustavu (mají projímavý účinek), ledviny, imunitu, zlepšení nálady, nervové poruchy. V lidovém léčitelství se broskve užívali při kašli a astmatu. Broskve také dokážou chránit cévní stěnu a působí jako přírodní antioxidanty.
Nejlepší volbou je konzumovat broskve v syrovém stavu kvůli obsahu vitaminů a minerálů. Broskve by se kvůli čerstvosti neměli uchovávat déle než 3 až 5 dní. Pokud máte doma více broskví, než stihnete zkonzumovat, můžete si připravit broskvový džem, marmeládu nebo kompot. Musíte však počítat se ztrátou vitaminů. Broskve jsou také vynikající s masem (např. na krůtím steaku zapečené se sýrem).
Čerstvé broskve vám dováží společnost Šandera s. r. o. Šandera rozváží po celé České republice čerstvou zeleninu a ovoce.

Broskev Adresa : http://www.e-sandera.cz/broskve-nektarinky-merunky/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: broskev, broskve, dovoz broskví, čerstvé broskve
Uloženo: 19.06.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde