Bodhidharma - mezinárodní společnost čch

Naše společnost vznikla v roce 1992 ve Velké Británii a od roku 1997 působí i v České republice. Jejím cílem je předávání vzácného učení čchi-kung stylu Orel v hnízdě, který vytvořil Sifu Yeshe Gyatso pro moderní lidi a jejich náročný životní styl.

Sifu Yeshe Gyatso
z úvodu knihy:

Rozhodl jsem se nabídnout veřejnosti knihu, která by představila styl odpovídající praktickým potřebám adepta čchi-kung, žijícího v moderním světě. Čtenáři v ní naleznou úvod do tří hlavních částí stylu Orel v hnízdě. Techniky, které zde popisuji, přímo vedou k dokonalému zvládnutí těla, energie a mysli.
Mým cílem, ale i cílem mých nejpokročilejších studentů, bylo sestavit především praktickou příručku, která by byla nejen srozumitelná, ale jejíž instrukce by se daly snadno následovat.
Věřím, že tato kniha bude zdrojem inspirace a nových zkušeností nejen těm, kteří se jejím prostřednictvím setkají s čchi-kung poprvé, ale že bude i výraznou podporou mým stávajícím studentům.

Pavel Simon:

Od prvního vydání této knihy uběhlo již téměř sedm let a za tu dobu se jí prodalo přes 2000 výtisků. Z ohlasů čtenářů víme, že se nám podařilo naplnit cíl, který jsme si při jejím psaní stanovili, totiž aby se podle ní mohl naučit základy čchi-kung Orel v hnízdě každý, kdo o to má zájem a nemůže se zúčastnit některého z našich seminářů.

Nyní jsme se rozhodli rozšířit původní vydání této knihy a k osvědčeným kapitolám obecného výkladu, cvičení pohybů a postojů jsme přidali nově napsaný, přehlednější výklad o práci s myslí a doplnili jej o způsoby zacházení s otupělostí a neklidem, které jsou nejčastějšími překážkami meditační praxe. K tomu jsme připojili popis praxe Velký úsměv, jež je velice silným lékem na uzdravování emocí. Tuto praxi najdete také na přiloženém CD. Závěrem jsme zařadili důležitou kapitolu o tom, jak využít cvičení v každodenním životě.


Jan Komrska, rime.cz:

Učení Sifu Ješe Gyatso vyniká přímostí a jednoduchostí. Místo složitého myšlenkového systému je zde poskytnuto jen nezbytné teoretické zázemí a je nám nabídnuta cesta k odhalení toho nejzákladnějšího v nás. Bez zbytečného vysvětlování a slibů jsme navedeni přímo na stezku sebeobjevení a ovládnutí tendencí těla, energie a mysli.

Jak Sifu Ješe Gyatso sám říká: "Kam jde mysl, jde i energie." Je to tedy na nás: můžeme věčně bloudit v rozptýlení, nebo mysl jako svazek paprsků soustředit do ohniska přítomnosti, odkud postupně začne vyvěrat pochopení a hlubší realizace. Kniha je tak určena především těm, kdo chtějí nejen naslouchat, ale také se na takovou cestu skutečně vydat.
Bodhidharma - mezinárodní společnost čch Adresa : http://www.bodhidharma.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: Pořádání seminářů a soustředění zaměřených na dechové, duševní a tělesné cvičení
Uloženo: 01.04.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde