Japonská specialita - sushi

Sushi znáte určitě minimálně z amerických filmů. Jde o klasický čínský pokrm z rýže a syrového rybího masa. Většinou sushi můžete vidět zabalené do mořských řas a je typické tím, že se na talíř servíruje v jednohubkách.
Sushi není jen syrová ryba
Pravé japonské sushi se vyrábí ze speciální sushi rýže nišiki, která se smíchá s omáčkou sušinoko. Základem sushi omáčky sušinoko je speciální rýžový olej. Japonci do sushi přidávají nakládanou zeleninu, v Evropě a Americe se nejčastěji používá zelenina syrová.
Sushi není jednotvárné
Existuje mnoho druhů sushi, ve kterých se používá kaviár, wasabi, omeleta. Jednotlivé druhy jsou navíc specificky servírovány.
Čím dále tím populárnější - sushi
Sushi si získalo velkou popularitu ve Spojených státech. Do Evropy teprve proniká, ale i tady je vidět, že se stává čím dále více populární. Posezení s přáteli na sushi je samozřejmě možností jak se dostat ze stereotypu našeho evropského životního stylu a stravování. Navíc, na prvním rande určitě získáte lepší ohodnocení když slečnu vezmete na sushi než na smažený sýr a hranolky.
Sushi je lehké a zdravé
Protože se sushi dělá ze syrové ryby, nemůže se dlouho skladovat. To je také jedním z důvodů, že je považováno za velmi zdravý pokrm. Výhodou sushi je, že je lehké, nepřipravuje se smažením a má svůj jedinečný nádech moderní doby.
Pro sushi nemusíte chodit daleko
Ti odvážnější si mohou zkusit připravit sushi sami doma. Ostatní, kteří si na to netroufnou však nemusí zoufat, v Česku najdete čím dále tím víc restaurací, které vám nabídnou chutné a správně připravené sushi.

Proto neváhejte, vezměte své přátele, svou druhou polovičku, rodiče, nebo obchodního partnera do sushi restaurace. Například restaurace v Praze na vás čeká se skvělým sushi, ve které ochutnáte to pravé sushi a možná si ho objednáte i s dovozem domů.

Japonská specialita - sushi Adresa : http://restauracesushi.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: sushi
Uloženo: 27.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde