Jaký vliv na zdraví má kustovnice čínská

Přírodní porosty se vzájemně prorůstají a tvoří neproniknutelné bariéry. I na jižním Slovensku se vyskytuje jistý druh kustovnice, ale nejpravděpodobněji jde o druh kustovnice cizí - Lycium barbatum L. která není z medicínského hlediska dobře prozkoumána a proto ji nedoporučujeme využívat k těmto účelům. Kustovnice čínská pochází a roste v subtropických oblastech jižní části Činy, Madžuska a údolích Tibetu. V zemi svého původu patří i rozsahem pěstování mezi mezi významné, tradiční, léčivé rostliny. Léčivé účinky mají všechny části rostliny, hlavně však plody, které Čína exportuje do celého světa. Mladé listy a nať z kustovnice můžeme čerstvé použít i v kuchyni na dochucování jídel i jako směs při přípravě salátů. Plodem je bobule, oválného tvaru, která má po dozrání červenou barvu. Plody kustovnice čínské lze konzumovat čerstvé i sušené, použít na přípravu čaje, různých nápojů a extraktů.

Léčivé účinky mají všechny části rostliny, hlavně však plody, které Čína exportuje do celého světa. Mladé listy a nať z kustovnice můžeme čerstvé použít i v kuchyni na dochucování jídel i jako směs při přípravě salátů. Plodem je bobule, oválného tvaru, která má po dozrání červenou barvu. Plody kustovnice čínské lze konzumovat čerstvé i sušené, použít na přípravu čaje, různých nápojů a extraktů. Má významné adaptogenní účinky na lidský organismus především na činnost ledvin, jater, oči a při celkové únavě hlavně ve středním a vyšším věku. Stimulace ledvin a jater výrazně posiluje činnost a metabolismus celého organismu a zpomaluje proces stárnutí buněk. Bobule jsou cenným zdrojem energie, provitaminu A, vitaminů skupiny B a hlavně vitamínu C. Zjistilo se, že 100 g čerstvých plodů je až 2000 mg vitamínu C.
Další významné látky, které kustovnice obsahuje jsou cukry, karotenoidy, aminokyseliny i minerální látky (fosfor, železo, selen). Užívání preparátů z kustovnice podporuje dlouhověkost a působí i jako mírné afrodiziakum. Pomáhá při bolestech kloubů, zad a šlach. Má velmi silné antioxidační účinky, které značně minimalizují účinky volných radikálů a intenzivního slunečního záření na stárnutí a poškozování buněk lidského organismu s podobným vlivům jako mají např.. plody borůvky.
Jaký vliv na zdraví má kustovnice čínská Adresa : http://www.rostliny-semena.cz/cz/nabidka-semena-tropicke-a-subtropicke-rostliny-osiva/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: rostliny, semena, seminka, kustovnice, exoticke rostliny
Uloženo: 22.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde