MAGNETOTERAPIE

Léčebné účinky magnetů jsou pozorovány a prokazovány již stovky let.
První doložené zmínky o terapeutickém využití magnetů se datují do období 200 let p. n. l. Západní věda
a medicína se o účinky magnetů začala zajímat až někdy v polovině 30. let 20. století.


V současné době se stále častěji hovoří o tom, že se snižuje síla magnetického pole země. Bylo zjištěno, že za posledních 500 let se snížila o polovinu. Toto pole je přitom náš hlavní zdroj magnetismu. Co se děje při nedostatečném poli magnetismu? Nedostatek magnetismu může ovlivnit vznik různých nemocí, jako např. migrény, nespavosti, nervového napětí, bolesti v zádech, celkovou únavu atd.


Magnetické pole země působí na buňky v našem organismu tak, že i ony se stávají slabým magnetem. Pokud se dostanou do silnějšího magnetického pole, přijímají jeho polarizaci. Tato polarizace působí příznivě na lidský
organismus.


Magnetické pole je důležité hlavně pro naši krev. Dýchání obohacuje krev kyslíkem, přičemž se červené krvinky záporně nabíjejí. Vzájemně se pak odpuzují, jako u magnetů se stejným pólem. Tím, že se odpuzují, se neshlukují a krev zůstává tekutá a může rychle dosáhnout každý kout těla. Buňky jsou tak dostatečně zásobovány kyslíkem i výživnými látkami. Zároveň se mízním systémem mohou odvádět z těla jedy. Když není dost nabitých červených krvinek, odpuzování nefunguje, krvinky se slepují a krev neproudí tak, jak by měla. Výsledkem je, že se kyslík nedostává k buňkám.

Magnetické pole působí také na bílé krvinky. Ty mají schopnost „opravovat“ nebo ničit buňky, které nepracují tak, jak mají. K tomu využívají schopnost tzv. přilnavosti. Nádorové buňky ničí tuto schopnost bílých krvinek. Magnetické pole naopak schopnost přilnavosti bílých krvinek obnovuje a ty mohou znovu likvidovat nádorové buňky - TOTO JE OBJEV ČESKÝCH VĚDCU.


Magnetické šperky jsou jedním z prostředků, které nám pomáhají vyrovnávat narušenou rovnováhy mezi námi a zemským magnetickým polem.

V sortimentu jsou náušnice, náhrdelníky, náramky, přívěšky a jiné doplňky. Výrobky obsahují jeden, dva nebo více malých - mini - permanentních magnetů o síle 800 - 1400 gausů (gauss je jednotka síly magnetu a představuje počet linií magnetického pole, které prochází 1 cm čtv.). Tyto magnety se nazývají neodymiové a jsou vyrobeny ze slitiny, která obsahuje asi 4/5 neodymia a 1/5 boru. Jsou to jedny z nejdražších - a taky nejkvalitnějších - typů magnetů, které se používají při výrobě šperků. Je možno vyrobit neodymiové magnety jen malých rozměrů, což je u šperků právě potřeba.

Neodymiové magnety ztrácí na své účinnosti 1% za 100 let.


Šperky s magnety jsou vyrobeny z obecných kovů a jejich slitin s povrchovou úpravou zlato nebo rhodium (platinový kov) o síle cca jednoho mikronu. Oblíbené jsou hlavně šperky vyrobené z nerezavějící oceli. Ocel se vizuálně podobá platině a je velmi ceněna. Tyto šperky jsou vhodné i pro lidi s citlivou pokožkou, kteří mají sklony k alergickým reakcím.
Kameny ve špercích jsou buď zirkony nebo křišťálky.
V žádném šperku není obsažen nikl, protože na něj je část populace alergická.


Nošení magnetických šperků může pomoci při následujících potížích:

* artritia
* migréna
* bolesti zad a kloubů
* stres a únava
* nervozita a nespavost
* tenisový loket
* menstruační bolesti
* špatná cirkulace krve
* problémy se štítnou žlázou
* problémy s trávením
* vyrovnávají tlak
* ekzémy
* problémy močových cest
* problémy při menopauze
* protizánětlivé, protiotokové a protibolestivé působení
* prokrvení a okysličení tkání
* podpora hojení a regenerace

Více informací o MAGNETOTERAPII http://www.analyza-zdravi.cz/magnetoterapie/magnety.html
MAGNETOTERAPIE Adresa : http://www.analyza-zdravi.cz/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: Magnetoterapie,terapie,analýza zdraví,zdraví
Uloženo: 12.09.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde