Candida Albicans (kvasinky), kandidóza

Candida Albicans, běžně označovaná jako kvasinky, je normální složkou lidského těla a obvykle žije v harmonii s acidofilem, „dobrou bakterií“, která napomáhá trávení a vyměšování. Antibiotika, hormony, antikoncepční tablety a steroidy však mohou acidofil potlačit, což kvasinkám umožní, aby se začaly nekontrolovatelně množit. Tyto kvasinky reagují stejně jako kvasnice při pečení. Přidá-li se k potravinářským kvasnicím teplá voda a cukr, rychle nakynou, až se zdá, že explodují. Pokud je vnitřní flóra vašeho těla v nerovnováze, kvasinky si počínají velice podobně. 

Typická strava Američanů (stejně jako Čechů) bohužel působí ve neprospěch rovnováhy mezi kvasinkami a acidofilem. Průmyslově zpracované potraviny, čištěné uhlovodany, alkoholické nápoje a cukr, cukr, cukr (všude, kde si to jen dovedete představit, polévky nevyjímaje) jsou potraviny, které podporují růst kvasinek a pro kandidu tak z lidského těla vytvářejí ráj. Proč by kvasinky měly dobrovolně opouštět takovou „zemi hojnosti“, když jsou ukryty na temném, teplém, chráněném místě a pravidelně se jim dostává všeho, co milují? 

Váš imunitní systém vytváří protilátky, které proti kvasinkovým buňkám, vnímaným jako vetřelci, bojuje. Je-li imunitní systém již oslaben, například alergiemi nebo viry, jeho protilátky se vyčerpají a může se pak u vás projevit zvýšená citlivost na pyl, potraviny, tabákový kouř, parfémy nebo chemické látky. Kvasinky žijí většinou na sliznici v ústech, dutinách, žaludku, poševní dutině nebo střevech, mohou však také postihovat klouby a svaly formou bolestivost a tuhnutí a dále kůži jako vyrážky nebo dermatofytóza nohou. 

Mrtvé kvasinkové buňky jsou stejně nebezpečné: vytvářejí toxiny, na něž vaše tělo reaguje různými způsoby. Může nastat porucha funkce jater. Buňky mohou přestat navzájem komunikovat. Může u vás dojít ke ztrátě paměti, případně ke zmatenosti. 

Zdroj: Candida - základní kniha & kuchařka - Helen Gustafsonová a Maureen OSheaová (Praha, 1997), z aj. originálu The Candida Directory & Cookbook.

Na svém webu se zaobírám léčbou kvasinek, které se pomnožily v lidském organismu. Najdete zde testy na kvasinky, knihy o nich a samozřejmě potřebné vitaminy, léky a antimykotika. Je jasné, že je potřeba upravit stravu, proto zde najdete kompletní seznamy povolených potravin, také spoustu receptů a zajímavých bio výrobků, o nichž jste doposud netušili.
Candida Albicans (kvasinky), kandidóza Adresa : http://kandidoza.blogspot.com/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: kvasinky, candida albicans, candida, kandidóza, antimykotika
Uloženo: 23.08.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde