Vynikající matrace pro spánek

Určitě je Vám známo, že v posteli strávíme přes 1/3 našich životů. Spánek je nedílnou součástí života - hraje v něm roli relaxační, dobu kdy tělo nabírá energii pro nový den a celkově regeneruje organizmus. Jaký bude Váš spánek? Zvolíte cestu matrace šité na míru Vašim potřebám nebo nad touto skutečností mávnete rukou? Rozhodně tuto volbu nepodceňujte a dejte výběru Vaší nové matrace dostatečný čas pro správné rozhodnutí. Máme pro Vás několik rad, na které byste neměli při výběru nové matrace zapomenout.

Vybíráme kvalitní matrace


Při vybírání správné matrace (na míru šitou Vašim potřebám) je potřeba brát v potaz několik faktorů. Ty nejsou jen osobního charakteru, preferencí. Jedná se například i o situaci, kdy máme již postelový rošt a na něj kupujeme matraci. Při takovémto postupu se nám výběr zmenší...

Matrace dle typu roštu


V praxi se setkáváme s dvěma typy roštů - lamelový a laťkový. Jaký je mezi rošty rozdíl?
Lamelový rošt se skládá z mnoha jednotlivých lamel, které jsou posazeny několik cm od sebe. Jednotlivé lamely zaručují správnou pružnost celého roštu. Na takovýto rošt v praxi pokládáme matrace převážně pěnové, které tento typ roštu vyžadují - jelikož v sobě nemají pružiny (např. od matrací pružinových).
Laťkový rošt je velmi známý již z dřívějších dob. Jednoduše si jej můžeme představit jako několik pevných desek kousek od sebe. Logicky nám vyplývá, že takovýto rošt nebude sám o sobě pružit - je tedy vhodný pro pružinové či taštičkové matrace.

Celková tvrdost matrace


Jak to je s tvrdostí matrace, jak ji správně určit? Už z dob dávno minulý víme, že nejlépe se spávalo na tvrdším až tvrdém podkladu. V dnešní době toto platí taktéž. Proč tvrdá, když máme i měkké? Je potřeba udržovat páteř stále vzpřímeně tak, aby časem nedocházelo k ochabování zádových svalů. Samozřejmě nemůžeme zajít do extrému tvrdosti - jelikož v opačném případě by byla páteř nedokrvená a vznikla by svalová bolest. U matrace je důležité dobré kopírování křivek těla tak, abychom roznesli celou váhu na matraci.

Osobní preference u matrací?


Pokud jste si stihli vyzkoušet několik typů matrací, určitě jste schopni určit tu, která pro Vás byla nejlepší. Nebojte se tak jednotlivé matrace dlouhodobě vyzkoušet a udělat si tak názor právě na tu Vaši. Je možné, že v průběhu života se bude Vaše preference měnit dle Vašeho zdravotního stavu - nezapomeňte tak včas přizpůsobit podmínky tak, aby Vaše matrace dodávala potřebný komfort Vašemu spánku.
Vynikající matrace pro spánek Adresa : http://www.tropico-plus.com/cs
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: matrace
Uloženo: 28.07.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde