Oblastní charita hradec králové

Pomoc pro handicapované děti

Skutečnost, že se v rodině narodí dítě se zdravotním postižením, se může zpočátku jevit jako zdrcující a neřešitelná. Oporou jsou bezpochyby nejbližší příbuzní. Jejich sounáležitost s danou situací je pro rodinu velkou psychickou pomocí.
Správným krokem k hledání řešení je také kontaktování odborníků, kteří mají zkušenosti s těmito životními situacemi. Pomohou najít řešení, jak nejvíce přiblížit dítě běžnému a důstojnému způsobu života v maximální míře samostatnosti.

Středisko rané péče Sluníčko je jedním se středisek Oblastní charity Hradec Králové. Již osmým rokem poskytuje odbornou pomoc a podporu rodinám s dítětem do 7 let, které má speciální potřeby z důvodu zdravotního postižení (tělesného, mentálního a kombinovaného) nebo ohrožení vývoje, způsobeného různými okolnostmi - komplikovaným nebo předčasným porodem, nízkou porodní váhou, sníženou dovedností nebo schopností rodiny pečovat o dítě.

Sociální pracovnice vyjíždí za dětmi a rodinami do celého Královéhradeckého kraje a pomáhají odborně rozvíjet psychomotorický stav dítěte. Zajišťují vhodné stimulační pomůcky, pomáhají při výběru vhodného předškolního i školního zařízení, poskytují sociálně-právní poradenství. Rodiny mají možnost účastnit se i canisterapie, hipoterapie, rehabilitačního plavání, odborných přednášek a jiných aktivit.

Služba je poskytována zdarma v souladu se standardy pro ranou péči a standardy kvality sociálních služeb.

Kontakt: 777 721 642, www.charitahk.cz, oblastní charita hradec králové




Oblastní charita hradec králové Adresa : http://www.charitahk.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: handicapované, oblastní charita hradec králové, domácí násilí, azylový dům,
Uloženo: 20.07.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde