Krásné vlasy a pevné nehty

Pečujete o své vlasy, snažíte se jim dát všechno, aby Vám dělaly radost a byly Vaší ozdobou. Ale i přes všechnu tuhle starost stojíte před zrcadlem a váháte, jestli všechno to vynaložené úsilí má ten správný účinek? Vlasy jsou slabé, třepí se a lámou. V takové chvíli se často dostavuje pocit zoufalství a vynoří se otázka: Co dělám špatně?
Jedním z hlavních podezřelých v případu lámavých vlasů může být náš jídelníček. Je totiž zřejmé, že stejně jako ostatní buňky našeho těla, potřebují i ty vlasové pro svůj vývoj správnou výživu. Aby mohly vytvořit pevný, odolný a lesklý vlas, je nezbytné zajistit jim přísun všech potřebných látek.
Vlas je v celé své délce tvořen odumřelými buňkami, které se ale tvoří ve vlasovém váčku, ukrytém ve spodní vrstvě kůže. Je to jediné živé místo vlasu, kde mohou vlasové buňky získat potřebnou výživu. Neustále zde vznikají nové a nové buňky, které nad sebe vytlačují buňky starší a odumírající, z těch se následně formuje vlasové vlákno. Klíčovým stavebním prvkem je přitom keratin. Čím více jej dokáže tělo vytvořit, tím jsou vlasy pevnější, lesklejší a odolnější proti mechanickému i chemickému poškození.
Menu pro vaše vlasy
Pro tvorbu keratinu je ze všeho nejdůležitější dostatečný přísun aminokyselin. Ty můžeme najít například v mase, vaječném bílku nebo vnitřnostech. Není výjimkou, že se stav vlasů a nehtů podstatně zhorší při dietě, kdy člověk omezí příjem právě těch potravin, které obsahují tyto potřebné aminokyseliny. Vliv na kvalitu vlasů mají také vitamíny biotin, vitamin B5 a B6. Z minerálních látek je potřeba dodat zinek, hořčík a vápník.
Existuje nějaké řešení?
Není složité spočítat si, že kromě výživných látek se s potravinami dostane do našeho těla i velké množství energie. Pokud tedy nepracujeme fyzicky a tuto energii aktivně nespotřebujeme, může naše péče o vlasy končit u nenadálého tloustnutí. Jednou z možností jak vyřešit dilema krásné vlasy versus tukové polštářky je zařazení potravinového doplňku Capimin. Ten obsahuje pouze účinné látky a nezatíží naše tělo nadměrným množstvím energie. Jídelníček tak může být pestřejší bez nutnosti jíst velké porce jednoho druhu potravin.

Krásné vlasy a pevné nehty Adresa : http://www.capimin.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: vlasy, nehty, zdraví, aminokyseliny, keratin
Uloženo: 23.03.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 5
Hodnocení webu: 5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde