Gelové nehty nebo akrylové nehty?

Které jsou lepší, gelové nehty nebo akrylové nehty ? Oba způsoby mají své výhody a nevýhody a občas je obtížné se rozhodnout, kterému stylu dát právě přednost. Pro ženy, které jsou zaneprázdněné nebo nemají trpělivost potřebnou k udržení hezkého vzhledu přírodních nehtů, se může stát jedna z těchto technik perfektním řešením.
Akrylové nehty byly po velmi dlouhou dobu velmi populární. Většina nehtových salónů je nabízí a mnoho nehtových techniků v salonech má bohaté zkušenosti s tímto typem umělých nehtů. Akrylové nehty jsou nepřirozené a občas se může stát, že jdou těžko odstranit. Může dokonce dojít k poškození přírodního nehtu. Při práci s akrylovými nehty vzniká také silný zápach díky chemickým látkám používaných při vytvrzování akrylových nehtů.
Gelové nehty jsou relativně nové ve srovnání s akrylem. Proto se může stát, že ne všechny obchody budou nabízet vše potřebné a obtížněji seženete potřebný materiál. Kromě toho ne všichni technici mají zkušenosti s gelovými nehty. Ale i tak mají gelové nehty určité výhody nad akrylovými.
Za prvé: gelové nehty nevyžadují stejný typ chemikálií, které jsou velmi silně cítit po vytvrzování nebo odstranění akrylových nehtů. Gelové nehty vypadají také přirozeněji než akrylové nehty a můžou být dokonce zaměněny s přírodními nehty. gelové nehty jsou tenčí a pružnější než akrylové nehty.
V současné době existují dva druhy gelových nehtů: vytvrzované UV světlem a bez UV světla. Většina gelových nehtů jsou směsi polymerů a monomerových gelů, které se aplikují na nehty nebo nehtové tipy a pak se vytvrzují v UV lampě. Gelové nehty vytvrzované bez UV lampy jsou naneseny na nehet štětcem a nástřikem speciálního aktivátoru na nehet nebo ponořením do vody dojde k jejich vytvrzení.
Gelové nehty mají také některé nevýhody. Sice jsou časově méně náročné než akrylové nehty , ale zato vycházejí cenově dráž. Některé typy laků nedrží na gelových nehtech, ale ani na akrylových. Nalezení techniků, kteří jsou schopni udělat dobré a kvalitní gelové nehty, je o něco náročnější než u akrylových nehtů.
Oba druhy, jak gelové tak akrylové nehty mají své výhody a nevýhody. Výběr těch správných závisí na řadě faktorů, včetně množství času a peněz, které chcete do nehtů investovat. Záleží také na tom, zda si nehty budete dělat sama nebo vyhledáte nehtový salon.
Gelové nehty nebo akrylové nehty? Adresa : http://www.i-nehty.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: gelové nehty, modeláž nehtů, sada na gelové nehty
Uloženo: 09.12.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 2
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde