Wellness a lázně Turčianske Teplice

Kde leží?



Lázně Turčianské Teplice leží zhruba 25 km jižně od města Martin - centra Turce, v nížině Turčianské kotliny. Lázně jsou obklopeny dvěma národními parky Velkou a Malou Fatrou, tato pohoří vytvářejí ideální podmínky nejen pro turistiku a rekreaci, ale i pro zimní sporty jako např. lyžování.

Historie


Již od 15. století, odkdy Turčianské Teplice začalo spravovat panství Kremnica, se lázeňství ve městě stále rozvíjí. První lázeňské budovy však byly v Turčianských Teplicích postavené až v 19. století. Dnes se lázeňští hosté mohou ubytovat v mnoha hotelech či lázeňských domech, které nabízejí i léčebné procedury. Doporučuje se např. léčebný dům Aqua nebo tříhvězdičková Velká Fatra. Jen pár kilometrů od lázní, ve vesničce Motešice, se nachází krásný Hotel Park Kaštieľ, vybudovaný v třísetletém zámečku s nádherným anglickým parkem.

Procedury



Podel typu pobytu, který si objednáte, můžete absolvovat léčebné procedury, které zrelaxují vaše tělo a při nichž si vaše unavená mysl odpočine. V lázních se léčí onemocnění močových cest a ledvin, ale minerální voda blahodárně působí i na pohybové ústrojí, proti osteoporóze, doporučuje se i při léčbě nervových a gynekologických onemocnění.
Lázně Turčianské Teplice nabízejí svým hostům velmi atraktivní okolí na výlety.

Atrakce


Turistům se doporučuje Gaderské a Blatnické údolí, návštěva Harmanecké jeskyně, města Martin, zříceniny hradu Blatnica nebo Klášter pod Znievom. Avšak i samotné lázně jsou pro turisty velmi atraktivní. Lázeňští hosté mohou navštívit Galerii Mikuláše Galandy, lázeňský park, lanové centrum a nově vybudovaný aquapark, který se nachází přímo u lázeňské kolonády. Po celý rok můžete natrefit na několik kulturních akcí, návštěvníci vyhledávají zejména Kovářské dny nebo folkórní přehlídku Bukovinská setkání.
Wellness a lázně Turčianske Teplice Adresa : http://lazne.turcianske-teplice.info/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: lázeňské pobyty turčianske teplice, turcianske teplice, lázně teplice
Uloženo: 11.10.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde