Wellness a pobyty Turčianske Teplice

Které lázně se mohou pochlubit, že leží obklopeny dvěma národními parky? Na Slovensku to jsou určitě Turčianské Teplice, ležící ve výběžcích národního parku Malé a Velké Fatry. Lázně jsou situovány na břehu říčky Teplica (zvané též Jazernica), v jižní části Turčianské kotliny.

Lázně jsou známé především díky svým termálním pramenům. Složení vody (zejména sírany, uhlovodíky, vápník, hořčík či železo) příznivě působí na řadu onemocnění, především se užívá při léčbě urologických problémů, onemocnění ledvin, žlučníku, pohybového ústrojí.... Lázně se od roku 1993 zaměřují také na léčbu dětí.

Lázeňstí hosté si mohou vybrat z velkého množství procedur, léčivá voda je využívána hlavně při bazénových a vanových procedurách, ale i v rámci pitné kúry. K procedurám se přidružují i masáže, suché zábaly, individuální pohybová léčba; rehabilitační cvičení, vodoléčba, fyzikální léčba, elektroléčba, sauna a terénní léčba.
S ubytováním v Turčianských Teplicích by neměl být žádný větší problém. Lázně disponují velkou ubytovací kapacitou.

Přímo na lázeňské kolonádě se nachází několik léčebných domů jako např. Aqua nebo tříhvězdičkový léčebný dům Velká Fatra. Kromě toho mohou lázeňští hosté využít i služeb ubytovacích zařízení v okolí Turčianských Teplic. Doporučuje se především Hotel Park Kaštieľ v Motešicích s krásným anglickým parkem.
Wellness a pobyty Turčianske Teplice Adresa : http://lazne.relaxos.cz/-pobyty-turcianske-teplice-a50-10.cc1.162-cz.htm
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: lázně, pobyty, Turčianske Teplice, wellness, víkendový pobyt, ozdravní, léčebný
Uloženo: 10.09.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 5
Hodnocení webu: 5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde