Chlorella - léčivá sladkovodní řasa

Chlorella je sladkovodní zelená řasa s léčivými účinky. Léčivou sílu rostlin nepředstavují jen bylinky z louky či zahrádky. Hitem posledních let se naopak stal rostlinný elixír s jedinečnými účinky na naše zdraví - jde o mikroskopickou jednobuněčnou sladkovodní řasu jménem Chlorella. O její síle svědčí i to, že na naší planetě úspěšně přežívá již 2,5 miliónu let. Chlorella obsahuje nejvyšší zastoupení chlorofylu ze všech známých rostlin.

Ovšem chlorella není užívána pro vysoký obsah chlorofylu, ale hlavně proto, že pro člověka představuje jeden z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek, takže je chlorella často označována za nejzdravější stravu v historii.

Díky přírodnímu antibiotiku chlorellinu má chlorella i výrazné antibakteriální účinky, které dokáží pomoci zastavit či potlačit řadu infekcí včetně borreliózy. Na rozdíl od chemických antibiotik navíc chlorella nepoškozuje střevní mikroflóru.

Chlorella je širokozáběrový očistný prostředek. Antioxidanty v ní obsažené brání ničivé dominové smršti volných radikálů. Tím snižují riziko poškození buněk i samotné DNA. Minerální látky a stopové prvky zvyšují schopnost buněk vázat vodu a vyplavovat odpadní látky. Rovněž účinně vytěsňují jedovaté kovy a brání jejich kumulaci v organismu. Nukleové kyseliny a aminokyseliny jsou stavebním materiálem k přestavbě poškozených buněk, čímž se snižuje množství buněčného odpadu. Široké spektrum vitaminů B zvyšuje odolnost proti stresu a tím snižuje množství škodlivých látek vzniklých z emočního vypětí. Chlorofyl působí protizánětlivě a urychluje hojení poškozené tkáně. Jeho očistné vlastnosti jsou v lidové medicíně známé od pravěku. Pevná vláknina chlorelly (mechanickým způsobem, jako kartáč) odstraňuje nánosy odpadu přichyceného v trávicím traktu. Navíc na sebe chlorella jedovaté látky (i těžké kovy) váže a vynáší je z organismu. Svým zásaditým působením v organismu reguluje pH a vytváří podmínky ke správnému fungování imunitního systému.
Chlorella - léčivá sladkovodní řasa Adresa : http://www.zazracna-chlorella.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: chlorella, chlorofyl, CGF, chlorella pyrenoidosa
Uloženo: 19.08.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde