Společenské šaty pro každou příležitost

Jednou za čas se to stane každému. Přistálo vám ve schránce pozvání na formální akci, na které se budete muset prezentovat ve večerních šatech nebo v podobné oficiální garderobě. Naštěstí pro vás hostitel zpravidla uvede, o jaký typ formálního večírku jde a jakým způsobem byste se měli obléknout. Druh večírku nám může zjednodušit rozhodování, jestli si vybrat koktejlové nebo společenskou róbu či kostýmek. Jestliže vaše šatní skříň takové kousky neobsahuje, vydejte se do obchodu. A abyste si na večírku nedostala do nepříjemné situace, prozradíme vám několik tipů, bez kterých se při nákupu oficiálních šatů neobejdete. Budete překvapeni, že umění vybrat si vhodnou garderóbu není tak těžké, jak jste si zpočátku mysleli.
Obsahuje-li pozvánka pojem ultra formal, případně white tie, bude se jednat o velmi formální večer. Objevit se na takové události bez formálního odění se rovná sebevraždě a z toho důvodu buďte při volbě oblečení opravdu pečliví. Skvělá bývají dlouhé večerní šaty, případně jiná vysoce elegantní róba. Co se týče barevného sladění, vyberte si tmavé odstíny.
O něco méně formální, avšak pořád velmi důležitá, bývá také black tie, případně formal. Kromě formální róby můžete vsadit i na koktejlky nebo elegantní kostýmek určený speciálně na tyto večírky. Černé se držet nemusíte, přípustná bývá i fialová, případněvínová.
Poměrně těžký je výběr róby pro událost semi-formal. V případě, že se koná akce ve večerních hodinách, jsou nejlepší volbou koktejlové šaty, lodičky a elegantní zdobené doplňky. Koná-li se dříve, potom bývá nejvhodnější vysoce společenský kostýmek.
Jestliže prezentuje zvoucí osoba večírek pod názvem creative black tie, buďte kreativní a využijte nejnovější trendy v oblasti módy. Formální róbě se ovšem nevyhnete – může to být elegantní svetr s delší sukní nebo exkluzivní úplet delšího rázu.
Fantazii můžete popustit na uzdě i v případě, když zaznamenáte na pozvánce termín dressy casual. Uvolněnějšími šaty se ovšem nerozumí džíny nebo šortky, ale méně konzervativní šaty , krajkový top nebo lesklá halenka. Oblíbené jsou materiály jako je satén či samet.
Společenské šaty pro každou příležitost Adresa : http://www.dressit.cz/
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: společenské šaty
Uloženo: 01.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde