Pyrotechnika a ohňostroje

Každým rokem po odbití silvestrovské půlnoci se nad oblohou všech měst rozzáří různé tvary pyrotechnických efektů neboli ohňostroje. Výškové ohňostroje s velkými pyrotechnickými efekty jsou produkovány profesionálními ohňostroji, které nejsou volně prodejné a zakoupit je možné tyto ohňostroje jen na průkaz odpalovače ohňostrojů. Tudíž kdo si chce zrealizovat profesionální ohňostroj, musí se obrátit na profesionálního odpalovače ohňostrojů.

Na trhu je také prodejná zábavná pyrotechnika 1. a 2. třídy, která je prodejná od 18 let. Tato zábavní pyrotechnika obsahuje omezené množství pyrotechnické slože a je dostupná ve formě kompaktů, které na jedno zapálení vystřelí od 10 do 50 efektů, dále samostatných kulových pum s papírovým moždířem, fontány, římské svíce nebo rakety. za zmínku stojí taky kulové pumy s více efekty, které na jeden výstřel vytvoří na obloze více efektů a to od dvou do pěti efektů. Těmto kulovým pumám se říká dvojkoule, trojkoule, čtyřkoule nebo pětikoule.

Při nákupu zábavní pyrotechniky buďte napozoru před nákupem podezřele levné zábavní pyrotechniky, která může být padělaná a nemusí splňovat bezpečnostní předpisy. Zábavná pyrotechnika musí splňovat předpisy pro prodej v EU a musí být opatřena atestem notifikované osoby v EU, která je oprávněna k atestování zábavní pyrotechniky. V ĆR provádí atesty pyrotechniky Úřad pro zkoušení zbraní a střeliva.

V současné době přední dovozci zábavní pyrotechniky ve spolupráci s úřady pátrají po padělatelích zábavní pyrotechniky, kteří distribuují zábavní pyrotechniku pod jejich jménem. Podezřele levná zábavní pyrotechnika, jejichž cena je výrazně nižší, než cena zábavní pyrotechniky v supermarketech, může být padělaná a nemusí splňovat bezpečnostní požadavky.
Pyrotechnika a ohňostroje Adresa : http://www.levna-pyrotechnika.cz
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: zábavná pyrotechnika. pyrotechnika, ohňostroje, zábavní pyrotechnika
Uloženo: 21.10.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde