Parfémy a jejich nošení

Jak nanášet parfemy na tělo? Při aplikaci parfému na pokožku je zvykem vybírat dobře prokrvená místa - například oblasti za ušima, na krku, mezi prsy, na loketních a kolenních důlcích a také na zápěstí. Toto pravidlo však nelze brát jako dogma a pravidlo a vhodnou aplikaci je nutné vyzkoušet a otestovat. U silnějších (orientálních) vůní stačí několik kapek na zápěstí, svěží vůně vyžadují důkladnější aplikaci. Záleží také na individuálních preferencích - množství, které vyhovuje jednomu člověku, může jiného obtěžovat.

Mnohé parfemy voní jinak na samotné kůži a jinak na oblečení. Zpravidla čím svěžejší vůně, tím lépe vynikne na oblečení a naopak. Jak se bude vůně chovat na oblečení, napoví zkouška na testovacím papírku.

Při nošení parfému by se mělo dbát také na to, aby nikdo z okolí nebyl vůní obtěžován. Zlaté pravidlo říká, že méně je více. V horkých dnech je lepší preferovat nekonfliktní a spíše svěží parfemy.

Je vhodné vyvarovat se užívání více parfémů najednou, aby nevznikla nelibá disharmonická směs, která by byla nostile spíše na škodu, než k užitku. Někdy je však možné kombinováním dvou vůní vytvořit příjemný celek. Někteří výrobci dokonce nabízejí řady parfémů (obvykle jednosložkových) určené k tomu, aby si uživatel sám vymyslel své oblíbené kombinace. Příkladem je řada Donna Karan Essence s vůněmi Lavender, Wenge, Jasmine a Labdanum, nebo Les Caprices by Lolita Lempicka s parfémy Violette, Réglisse a Amarena.

Trvanlivost parfémů je různá, některé složky podléhají rychle zkáze a parfém se během několika měsíců výrazně změní. Některé parfemy však při správném skladování vydrží i desítky let. Nejnebezpečnější je světlo, flakon by proto neměl být vystaven dennímu ani intenzivnímu umělému světlu (jako ochrana stačí původní krabička) a vysokým teplotám. Je-li vůně vystavena působení světla, mění se zpravidla barva tekutiny na tmavší odstín a po čase se kolem uzávěru usazuje pryskyřičný prstenec. Jako první se kazí svrchní tóny, i takový parfém však často lze používat - po rozvonění a vyprchání svrchních tónů se objeví jeho původní podoba.

Parfémy a jejich nošení Adresa : http://www.parfemgroup.cz
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: parfém, parfémy, vůně, kosmetika, parfusm, parfemgroup, parfem, parfemy
Uloženo: 05.03.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde