Kouzelné vánoční svátky

Rádi byste měli letošní vánoce šik a podle posledních módních hitů? Na webu kouzelnevanoce.cz naleznete spoustu užitečných rad jak si takovou vánoční atmosféru splnit. Dozvíte se zde nejen informace o součastných módních trendech, ale zároveň se můžete seznámit s typickými vánocemi našich předků. Jak známo vánoční svátky slavíme každý rok. Na to, že mají přijít vánoce, nás upozorňuje po čtyři neděle před vánocemi adventní věnec. Je to hlavní symbol vánočních svátků a neměl by chybět v žádné domácnosti. Jak známo vánoční svátky se slaví od narození Krista.

Stromeček na vánoce


Je však pravdou, že spousta lidí se spíše ptá, jak dlouho by měl být ustrojený stromeček doma? I to je asi spíše na zvyklosti dané rodiny. Většina lidí má ustrojený stromeček do Tří králů, tedy do 6 ledna. Jsou však rodiny, které stromeček odstojí až na Hromnice, což je 2 února. Ať tak či tak vánoční svátky nejsou pouze o stromečku a dárcích. Vánoce jsou svátky, kdy by se měla sejít celá rodina a nemělo by se zapomínat ani na ty co již mezi námi nejsou. K vánočním svátkům bezesporu patří i lahodné cukroví a vánoční koledy. Vánoční koledy by měli celý štědrý večer hrát v každé domácnosti.

České zvyky, které se na Vánoce dělají


Nikdy nezapomínejte, proč se vánoce začali slavit. Zároveň také připomínejte našim českým dětem, že jim dárky, na které se těší celý večer, nosí Ježíšek a nikoliv médii popularizovaný Santa či dokonce Mrazík. Než usednete s celou rodinou ke štědrovečernímu stolu, nezapomeňte po zásluze odměnit svá hospodářská zvířata či domácí mazlíčky. Zároveň vzpomeňte i na ptáčky a dejte jim nějaký ten zob do krmítka. Po večeři, před samotným rozbalováním dárků si můžete rozkrojit jablko, abyste zjistili, jestli bude příští rok dobrý. Dále můžete pouštět lodičky nebo lít olovo. Naši předci to dělali každé vánoce, tak na to nezapomínejme.

Kouzelné vánoční svátky Adresa : http://www.kouzelnevanoce.cz
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: vánoce, vánoční svátky, kouzelné vánoce, vánoční zvyky
Uloženo: 16.09.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde