Jak se chodí na houby

Český národ je bezpochyby národem houbařů. Téměř v žádné jiné zemi není obliba ve sbírání hub tak jako u nás. Většina houbařů sbírá ty nejznámější typy hub. Sbírat se ale dají i typy hub, které na první pohled vypadají jako jedovaté. Na takové je ale potřeba mít dobrou znalost hub, abyste se neotrávili.

Pro usnadnění sběru hub je dobré se vybavit předem. Krom dobrého oblečení, nejlépe nějakého outdoorového, nebo zálesáckého, určitě potřebuje nějakou nádobu na houby. Většinou to bývají proutěné košíky. Nepřipravení houbaři zvládnou sbírat houby i do igelitové tašky, ale houby se pak zapaří. To nejdůležitější co je nepostradatelnou výbavou každého správného houbaře je nůž. Houbařské nože můžete pořídit ve specializovaných obchodech nebo e-shopech na nože.

Houbařské nože se od klasického liší svou velikostí, tvarem a vybavením. Na houby totiž nepotřebujete velký nůž, s kterým nebudete umět ani zacházet. Houbařské nože jsou menších rozměrů a mají zaoblené ostří, pro snadné opracování nalezených hub. Dále obsahují speciální štěteček na očištění hub. Na rukojeti bývá vyznačené malé pravítko, abyste věděli jak velký úlovek máte.

Některé houbařské nože obsahují i další příslušenství, které se Vám může při pobytu v lese a okolí hodit. Je to například vývrtka, kdybyste chtěli své nálezy pořádně oslavit, nebo otvírák na lahve a konzervy. Podle této výbavy je pak odvozena i cena nože. Většinou se houbařské nože pohybují s cenou okolo 200,- Kč

Pokud potřebujete doplnit svou výbavu, tak nejen houbařské nože si vyberete ve specializovaném internetovém obchodě www.highlife.cz
Jak se chodí na houby Adresa : http://www.highlife.cz/houbarske-noze/
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: nože,
Uloženo: 21.06.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde