Uhlíky pro vodní dýmky.

Hlavním předpokladem pro správný chod vodní dýmky je výběr kvalitních uhlíků pro vodní dýmky.

Uhlíky do vodní dýmky dělíme podle dvou základních skupin:

- rychlozápalné uhlíky

- klasické uhlíky (brikety)

Rychlozápalné uhlíky pro vodní dýmky


Rychlozápalné uhlíky (také nazývané samozápalné) v průběhu kouření z části vykazují chemickou chuť. Tím je částečně pozměněna chuť právě kouřeného tabáku. Rychlozápalné uhlíky při rozpalování vydává zápach, proto se doporučuje rychlozápalné uhlíky nezapalovat v uzavřených místnostech. Výhodou rychlozápalného uhlíku je ten, že uhlík jde zapálit jednou sirkou (uhlík obsahuje síru, která ho dokonale rozpálí).

Klasické uhlíky pro vodní dýmky


Klasické uhlíky mají pár výhod oproti uhlíkům rychlozápalným. Mezi hlavní výhodu patří to, že uhlík nevykazuje během kouření žádnou vedlejší příchuť, která by jakkoliv ovlivňovala příchuť tabáku do vodní dýmky.

Doba hoření klasických uhlíků je daleko delší než u rychlozápalných. Uhlíky neobsahují žádnou síru. Na českém trhu můžete sehnat tyto hlavní typy uhlíků do vodní dýmky.

První jsou uhlíky ve tvaru oválu - Natural Charcoal
Jejich konzistence je velice pevná a snadno se zapálí např. na plynovém sporáku, nebo grilu.

Druhý typ uhlíků pro vodní dýmky pochází z Indonésie – kokosové brikety CoCoBrico. Uhíky CoCoBrico májí vyšší výhřevnost a až 2x delší dobu hoření než jiné uhlí. Shoří téměř beze zbytků. Zůstatkový obsah popela z uhlíků je až o 80% nižší narozdíl od ostatních produktů na trhu a činí v úhrnu pouze 2 %. CoCoBrico jsou vyrobeny z kokosových skořápek, které jsou zbytkovým produktem při výrobě kokosového oleje. Kokosová briketa dokáže hořet až 2,5 hodin.

Třetí typem jsou uhlí Bamboocha, které je vyrobeno 100% z bambusu, je ekologické (obnovitelná surovina, produkt je šetrný k přírodě), oproti rychlozápalnému uhlí hoří výrazně déle, rovnoměrněji, zanechává po sobě až o 80% méně popelu. Při kouření nezanechává pachuť, neuvolňuje saze, ani žádné další znečišťující látky. Každý jednotlivý kus lze lehce rozdělit na dva další dílky, z nichž pro kouření vodní dýmky postačí jeden až dva dílky.

Uhlíky pro vodní dýmky. Adresa : http://www.vodnidymkytabaky.cz
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: uhlíky, uhlíky do vodní dýmky, rychlozápalné uhlíky, vodní dýmka, vodní dýmky
Uloženo: 04.02.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1.4
Hodnocení webu: 1.2

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde