Móda hýbe světem

Odívání téměř snad od vzniku lidstva samotného jej ovlivňuje a člověk ovlivňuje jej. Na počátku člověk oděvy začal užívat spíše z praktického hlediska, z důvodu zahalení a ochrany před okolními vlivy. Později se začali dělat rozdíly mezi společenskými třídami. Ti bohatší kupovali nejnovější a nejluxusnější modely a tak se lidé na ulicích už jen dle šatů začali lišit. Lidé se rádi obklopovali různými módními doplňky, jako jsou náhrdelníky, náramky, kloubouky a pod. Za nejobdivuhodnější módu se považuje období renesance a rokoka.

Avšak velký přelom v módním průmyslu nastal v 19. století od kdy se datuje markatní rozkvět návrhářů. Oblečení definitivně přestává mít funkci pouze praktickou.... lidé vyjadřují pomocí šatů i své postoje a názory... náboženské vyznání a pod. Zmiňme si např. rocker´s módu.... drsný dojem... kožená bunda, ošoupané jeany... a nebo nezapomenutelní hippies... se svou barevností, kalhotami do zvonu, různými čelenkami a ověšeni šperky bez rozdílu pohlaví.

V 60. letech začíná pravá éra modelek, kteoru odstartovala Twiggy. Módní přehlídky jsou v plném proudu, když v 70. letech nastává průlom v oblasti modelingu a na mole se objevují i modelky tmavé pleti. Styl se začíná dostávat do našich běžných životů čím dál tím víc. Inspirujeme se známými osobnostmi, ale i lidmi kolem nás. Že Šaty dělají člověka? Dovolím si tvrdit, že né jednou byla tato skutečnost potvrzena.

Móda hýbe světem Adresa : http://www.tvojemoda.cz
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: dámská móda, dámské oblečení, japan style, francouzská móda, italská móda, e-sho
Uloženo: 23.09.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde